Kaliforniassa ainakin neljä ihmistä on kuollut ja useita ihmisiä on loukkaantunut ruokafestivaaleille tehdyssä ampumisessa

Kuolleiden joukossa on epäilty ampuja.

Polisi vartioi ampumapaikan läheisyydessä sijaitsevaa lukiota. Kuva: John G. Mabanglo / EPA

Kaliforniassa ainakin neljä ihmistä on kuollut ruokafestivaaleilla sattuneessa ampumisessa.

Yksi kuolleista on epäilty ampuja, kertoo poliisipäällikkö Scott Smithee ABC Newsin välittämässä suorassa tiedotustilaisuudessa. Loukkaantuneita on arviolta 15.

Kymmeniä poliiseja työskentelee paraikaa tilanteen selvittämiseksi. Tämänhetkisten tietojen mukaan lähistöllä ollut poliisi saavutti epäillyn noin minuutissa ja epäilty ampuja kuoli poliisin luoteihin.

Poliisi epäilee, että ampuja pääsi turva-aidoista läpi leikkaamalla niihin aukon.

Poliisi selvittää myös tietoja toisesta epäillystä, mutta Smithee ei vahvistanut suoraan, että häntä epältäisiin osuudesta ampumiseen.

Uutistoimistojen mukaan paikalle on hälyytetty poliisiviranomaisia San Josesta saakka.

Kuva: Reuters-TV

Ampuminen sattui Gilroyn kaupungissa lähellä San Joseta sunnuntaina alkuillasta paikallista aikaa.

Sosiaaliseen mediaan on ladattu videoita, joissa tapahtumavieraat juoksevat hätäänyneenä taustalla kuuluvien kovien pamausten takia.

Osa luuli pamauksia ilotulitteiksi

CNN:n haastattelema silminnäkijä luuli aluksi, että festivaalilla alkoi ilotulitus.

–Ihmiset alkoivat huutaa ja juosta, ja tein vaistomaisesti samoin. Se oli täyttä kaaosta, Lex De La Herran kertoi CNN:lle.

NBC Bay Arean haastattelema silminnäkijä Julissa Contreras kertoo, että hän näki noin kolmekymppisen miehen ampuvan aseella, joka tulitti 3–4 laukausta sekunnissa. Silminnäkijän mukaan mies ampui sattumanvaraisesti ympäriinsä.

– Juuri kun olimme lähdössä, näimme miehen, joka oli kietonut huivin jalkansa ympärille, koska häntä oli ammuttu. Maassa makasi loukkaantunut lapsi. Ihmiset heittivät pöytiä ja leikkasivat aitoja tieltään päästäkseen pois, kertoo silminnäkijä Evenny Reyes paikalliselle San Jose Mercury Newsille uutistoimisto Reutersin mukaan.

Kuva: Kalevi Rytkölä / Yle

Gilroy Garlic Festival on tunnettu kolmipäiväinen ruokafestivaali, joka kerää vuosittain tuhansia valkosipulin ystäviä paikalle kautta maan.