1. yle.fi
  2. Uutiset

Meripäivillä viime vuotista enemmän kävijöitä – Ilotulitteet ja pahoinpitelyt työllistivät poliisia

Alaikäisiltä poliisi otti haltuun alkoholijuomia kymmenissä tapauksissa.

Kotkan meripäivät
Kotkan Meripäivät
Järjestäjien arvion mukaan Meripäivillä oli tänä vuonna viime vuotista enemmän kävijöitä.Antro Valo / Yle

Kotkan Meripäivät työllisti poliisia viikonloppuna. Poliisitehtäviä kirjattiin perjantailta ja lauantailta yhteensä noin 200. Tehtävät painottuivat ilta- ja yöaikaan ja pääosin Isopuistoon ja Sibeliuksenpuistoon. Esimerkiksi Isopuisto oli poliisin mukaan täynnä ihmisiä molempina päivinä jo kymmenen aikaan illalla.

Kahdelta illalta kirjattiin muun muassa yhdeksän pahoinpitelyä. Perjantaiyönä poliisi otti säilöön 11 ihmistä päihtymyksen tai häiriökäyttäytymisen takia ja kolme ihmistä rikoksen takia.

Lisäksi muun muassa Isopuistossa ammuttiin molempina öinä useampaan kertaan erilaisia ilotulitteita. Perjantaiyönä puolestaan esimerkiksi poliisiauton kattoa vahingoitettiin hyppimällä auton päällä.

Alaikäisiltä poliisi otti haltuun alkoholijuomia kymmenissä tapauksissa. Poliisi toimitti alaikäiset kotiin huoltajille ja teki lisäksi lastensuojeluilmoituksen.

Kantasatamassa sijainnut juhla-alue oli poliisin näkökulmasta rauhallinen. Esimerkiksi perjantaiyönä alueella ei ollut lainkaan poliisitehtäviä.

Kävijöitä viime vuotista enemmän

Kävijöitä Meripäivillä oli järjestäjän arvion mukaan viime vuotista enemmän. Viime vuonna Meripäivillä vieraili runsaat 233 000 ihmistä.

Esimerkiksi avajaisparaatia seurasi torstai-iltana järjestäjän arvion mukaan edellisvuotta runsaampi yleisö. Viime vuonna paraatia seurasi järjestäjän arvion mukaan 30 000 ihmistä. Paraatin teemana oli tänä vuonna Kotka 140, kun Kotkan kaupunki juhli 140-vuotista taivaltaan.

Järjestäjän mukaan tarkempi arvio Meripäivien tämän vuoden kävijämäärästä varmistuu myöhemmin.

Meripäivät sujuivat järjestäjien mukaan hyvin, eikä erityisiä järjestyshäiriötä kirjattu. Ihmiset olivat myös varautuneet hyvin helteiseen säähän.

Lauantaina päättyneille Kotkan Puuvenemessuille puolestaan myytiin yli 7 000 pääsylippua. Kävijöitä tapahtumassa oli alustavan arvion mukaan kaikkiaan lähes 10 000.

Tapahtuman vastaavan tuottaja Kari Makkosen mukaan kävijämäärä oli odotettu ja riittää pitämään tapahtuman taloudellisesti plussalla.

Lue seuraavaksi