Lääkäri epäilee, että eilen vankilasta "vakavan allergiakohtauksen" takia sairaalaan kiidätetty oppositiojohtaja Navalnyi on myrkytetty

Navalnyi joutui eilen sairaalaan, sillä hänen kerrottiin saaneen vakavan allergisen reaktion ollessaan vangittuna.

Aleksei Navalnyi
Aleksei Navalnyi oikeuden kuultava 24. heinäkuuta Moskovassa.
Aleksei Navalnyi oikeuden kuultava 24. heinäkuuta Moskovassa.Vasily Maximov / AFP

Venäjällä oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin lääkäri epäilee tämän joutuneen myrkytetyksi.

Navalnyi joutui eilen sairaalaan, sillä hänen kerrottiin saaneen vakavan allergisen reaktion ollessaan vangittuna.

Hänen lääkärinsä kertoi sosiaalisessa mediassa epäilevänsä, että kyseessä voi olla myös myrkytys, kertoo The Moscow Times (siirryt toiseen palveluun).

Uutistoimisto Reutersin mukaan lääkäri toivoo, että hän saisi ottaa näytteitä Navalnyin vuodevaatteista, iholta ja hiuksista tilanteen todentamiseksi.

Sairaalassa Navalnyita hoitava toinen lääkäri on Reutersin mukaan kertonut venäläiselle uutistoimistolle Interfaxille, että Navalnyita vaivaa nokkosrokko ja että hän voi hyvin.

Navalnyin edustajan Kira Jarmyšin Twitter-viestien mukaan tämä kiidätettiin moskovalaisesta vankilasta sairaalaan sunnuntaiaamuna vakavan allergiakohtauksen vuoksi.

Ambulanssin kutsuivat vankilan työntekijät.

Asianajaja: Vaikuttaa kummalliselta

Navalnyilla ei ole Jarmyšin mukaan aiemmin todettu mitään allergisia reaktioita. Jarmyš kirjoittaa Twitter-viestissään, että Navalnyin kasvot olivat sairaalaan saapuessa vahvasti turvoksissa ja hänen ihonsa punoitti.

Myös Navalnyin asianajaja Olga Mihailova pitää Navalnyin oireita kummallisena, sillä myös hänen mukaansa aiemmista allergioista ei ole tietoa. Mihailovan mukaan lääkärit eivät tiedä, mikä Navalnyitä vaivaa.

Asianajaja kertoo vaikeuksistaan päästä tapaamaan Navalnyia sairaalassa. Poliisi on Mihailovan mukaan myös estänyt Navalnyin oman lääkärin pääsyn potilaan luo.

– Ei tiedetä mitä on tapahtunut. Vaikean allergisen reaktion aiheuttaja on tuntematon allergeeni. Sellissä oli viisi muutakin ihmistä, jotka söivät samaa ruokaa, Mihailova kertoo.

Muilla Navalnyin ympärillä olleilla ihmisillä ei ole havaittu mitään oireita.

Vankilassa mielenosoituksen takia

Navalnyille määrättiin viime viikolla 30 päivää vankeutta laittoman mielenosoituksen järjestämisen takia.

Moskovassa järjestettiin toissapäivänä mielenosoituksia, joissa pidätettiin lähes 1 400 osallistujaa.

Lähteet: Reuters