1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. turvakodit

Helsingin ja Espoon turvakodeissa on tällä hetkellä poikkeuksellisen väljää – "Yleensä meillä on aina täyttä vuodenajasta ja kalenterivuoden juhlista riippumatta"

Pääkaupungin turvakoti ry:n ylläpitämät kolme turvakotia sijaitsevat Espoon Pellaksessa sekä Helsingin Toukolassa ja Haagassa.

turvakodit
Pääkaupungin turvakoti ry:n turvakoti Toukola Helsingissä.
Pääkaupungin turvakoti ry:n turvakoti Toukola Helsingissä.Harri Fagerholm/Yle

Helsingin ja Espoon turvakodeissa on tällä hetkellä poikkeuksellisen väljää.

Pääkaupungin turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Karola Grönlund kertoo, että vastaavanlaista tilannetta ei heillä ole ollut heinäkuussa ainakaan kymmeneen vuoteen.

Yhdistyksen turvakodit sijaitsevat Espoon Pellaksessa sekä Helsingin Toukolassa ja Haagassa.

– Yleensä meillä on aina täyttä vuodenajasta tai kalenterivuoden juhlista riippumatta, Grönlund sanoo.

– Kun huone vapautuu, niin hyvin pian tulee jo seuraava asiakas. Mutta se on epätyypillinen ilmiö, että meillä on nyt kussakin kolmessa talossa joitakin paikkoja vapaana.

Grönlundin mukaan syytä asiakasmäärän vähäisyyteen on vaikea arvioida. Hän kuitenkin epäilee, että loma-ajalla ja hyvällä säällä olisi asian kanssa jotain tekemistä.

– Olemme itse tulkinneet asiaa niin, että kun on kesäloma-aika, koulut ovat kiinni ja on lämmintä ja hellettä, niin ihmiset voivat ratkoa perhe- ja parisuhdeongelmiaan yöpymällä esimerkiksi ystäviensä luona, mökeillään tai matkustellen, Grönlund toteaa.

Lue seuraavaksi