Perheenäiti näki bajamajan rannalla, ilkivalta keskeytti päiviksi uimisen suositussa järvessä: "Rappuset täynnä sitä itteensä"

Liukuslahden uimaranta otettiin takaisin käyttön maanantaina iltapäivällä. Rannan hiekat on vaihdettu ja vesinäytteiden mukaan vesi on uimakelpoista.

ilkivalta
Liukuslahden ranta Nokialla
Bajamajan kaataminen sotki suositun rannan Nokialla. Johanna Tuominen / Lukijan kuva

Suosittu nokialainen uimaranta on taas käytössä. Kaupunki kertoi asiasta maanantaina iltapäivällä.

Liukuslahden uimaranta oli poissa käytöstä perjantaista lähtien. Rannalla kaadettiin bajamaja ilkivaltaisesti rappusia alas ja ulosteita valui alueelle.

Nokia liikuntapaikkojen työnjohtaja Tommi Jokinen sanoo, että hän sai soiton perjantaina aamulla.

– Perheenäiti oli tullut lastensa kanssa rannalle ja soitti, että bajamaja on katollaan ja haju on valtava, rappuset täynnä sitä itteensä.

Tommi Jokinen näyttää, miten bajamaja on nyt kiinnitetty maahan.
Nokia liikuntapaikkojen työnjohtaja Tommi Jokinen näyttää, miten bajamaja on nyt kiinnitetty kettingillä paikoilleen. Jani Aarnio / Yle

Nokialla siivottiin maanantaina uimarantaa ja rannan hiekat vaihdettiin. Vedestä otettiin perjantaina näytteet. Näytteiden tulokset tulivat maanantaina iltapäivällä ja vesi on uimakelpoista.

Asiasta kertoi ensin Nokian Uutiset (siirryt toiseen palveluun).

Rikosilmoitus tehty

Nokian kaupunki on tehnyt asiasta rikosilmoituksen. Jos syylliset löytyvät, kaupunki aikoo pyytää todennäköisesti korvauksia.

– Kyllä tästä kostuu aikamoiset kustannukset, kun joudutaan vaihtamaan rantaan hiekat. Kyllä tästä suuretkin kustannukset kertyy työtunneista ja pesuista, Jokinen sanoo.

Nokian rannalla ei saa uida.
Rannalla ei suositella uimista. Jani Aarnio / Yle

Ilkivalta sattui juuri kovimman helteen aikana. Helteet ovat hellittämässä Suomessa tällä viikolla, mutta viime viikolla ennätykset paukkuivat ja rannat olivat täynnä ihmisiä.

Rannalla ei ole kameroita, eikä suoranaisia silminnäkijähavaintoja toistaiseksi ole löytynyt.

Muokkaus kello 11.07 vaihdettu otsikkoon, että bajamaja oli rannalla, eikä järvessä.