Poliisi tutkii: Länsimetron louhinnat aiheuttivat vaaratilanteen Espoossa – ympäristöön lentäneet kivet rikkoivat 13 ikkunaa

Länsimetro Oy:n mukaan onnettomuus oli ensimmäinen sen työmailla. Poliisi tutkii tapausta vaaran aiheuttamisena ja työturvallisuusrikoksena.

Länsimetro Oy:n mukaan onnettomuus ei vaikuta alueen rakennustöihin. Kuva: Petter Blomqvist / Yle

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo tutkivansa Länsimetron työmaalla tänään maanantaina sattunutta räjäytysonnettomuutta vaaran aiheuttamisena sekä työturvallisuusrikoksena.

Poliisi sanoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), ettei sille tullut ilmoitusta asiasta eikä kukaan ole kiinniotettuna tapauksen vuoksi.

Espoon Kivenlahdessa tapahtui metroaseman työmaalla kello yhdeksän aikaan aamulla avolouhintaonnettomuus, jonka seurauksena kiviä sinkoutui lähialueen taloihin.

Länsimetro Oy:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) alueella rikkoutui yhteensä 13 ikkunaa.

Näistä viisi rikkoutui kolmen metrin päässä olevasta asuinkerrostalosta ja loput kahdeksan ikkunaa hajosivat vieressä olevasta liikerakennuksesta. Liikerakennus on osittain tyhjä.

Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Länsimetro Oy tiedottaa, että kyse oli metrosisäänkäynnin läheisyydessä tehtävistä vesi- ja viemäriliitostöistä.

Sisäänkäynnin läheisyydessä rakennetaan Espoon kaupungille palo- ja käyttövesiputkia sekä sade- ja jätevesiviemäriputkia kaivoineen.

Kanaalilouhintojen yhteydessä varotoimenpiteistä huolimatta kiviä sinkoutui naapurikiinteistöihin.

Länsimetro Oy:n mukaan avolouhinnassa räjäytettävä alue peitetään suojamatoilla. Näin oli tässäkin tapauksessa tehty, mutta kiviä oli sinkoutunut mattojen alta.

– Tämä on ensimmäinen tällainen onnettomuus Länsimetron työmailla. Eli tämä on hyvin harvinaista meille, että näin pääsee käymään, kommentoi Länsimetro Oy:n viestintäjohtaja Satu Linkola Ylelle.

Onnettomuus ei Länsimetro Oy:n mukaan vaikuta alueen rakennustöihin.