Kaikkien ABC-liikennemyymälöiden lasirakenteet tarkastetaan – syynä Kokkolassa asiakkaiden päälle romahtanut lasikatto

Heinolankaaren lasikatos Kokkolassa rikkoutui perjantaina päivällä, ja sirpaleita satoi katoksen alla ruokailleiden päälle.

ABC-huoltoasemaketju
ABC:llä korjataan lasikattoa.
Kokkolan ABC:n terassialueen lasikatos purettiin maanantaina.Kalle Niskala / Yle

Kaikkia ABC-liikennemyymälöitä ohjeistetaan tarkastamaan myymälöiden lasirakenteet. Asiasta STT:lle kertoo SOK:n ABC-ketjujohtaja Harri Tuomaala.

Syy ohjeistuksen tekemiseen on Kokkolan ABC-asema Heinolankaaren terassialueen lasikatoksen osittainen romahtaminen. Heinolankaaren lasikatos rikkoutui perjantaina päivällä, ja sirpaleita satoi katoksen alla ruokailleiden päälle.

Tästä on kyse: Helle rikkoi ABC-huoltoaseman terassin lasikaton Kokkolassa – kolme ihmistä sai pieniä haavoja onnettomuudessa

Terassilla oli tapahtumahetkellä seitsemän henkilöä, joista kolme loukkaantui.

Terassialueen lasikatos on tänään purettu ja katon rakenteet tutkitaan.

Vaasan ABC:lla samantyyppisiä rakenteita

KPO:n alueen liikennemyymälöistä ABC Kiitokaaressa Vaasassa on samantyyppisiä rakenteita, kertoo market-toimialajohtaja Antti Paananen. Kiitokaaressa lasikattorakenteilla on katettu kulkuväyliä. Paanasen mukaan alueet rajattiin perjantaina niin, ettei niiden alla pääse kulkemaan. Myös Kiitokaaren rakenteita tutkitaan.

Suomessa on noin 100 ABC-liikennemyymälää, ja jokainen niistä on hieman erilainen. Tuomaalan mukaan ei ole tietoa, onko muissa myymälöissä eri puolilla Suomea samanlaisia rakenteita tai lasia kuin Kokkolan ABC:ssa.

– Seuraamme rauhassa, mitä KPO löytää, ja teemme ohjeistuksen sen pohjalta, Tuomaala sanoo.

Arviota ohjeistuksen valmistumisesta ei ole.

Lue lisää:

Hyvinkään ABC-aseman käyttökelvottomaksi tuhonnut tulipalo sai alkunsa keittiön rasvakeittimestä