Vesi saartoi kaksi miestä luolaan Saksassa – retkeilijöiden pelastaminen kesti vuorokauden

Luola sijaitsee alueella, jossa liikkuu paljon retkeilijöitä ja kiipeilijöitä.

Saksa
Miesten pelastamiseen valmistaudutaan.
Miehet olivat noin 650 metrin päässä luolan suuaukosta.Krytzsner / EPA

Kaksi miestä pelastettiin veden täyttämästä luolasta Baden-Württembergissä Lounais-Saksassa maanantaina.

Vuoristo-opas ja hänen asiakkaansa jäivät Falkensteinin luolaan sunnuntaina. Luola alkoi rankkasateen myötä täyttyä vedellä, eivätkä miehet enää päässeet luolan suuaukolle.

Päälle kolmekymppiset miehet odottivat pelastajiaan 650 metrin päässä luolan suuaukosta. Sukeltajat tavoittivat miehet toisella yrittämällä sunnuntai-iltana ja veivät heille ruokaa ja lämpimiä vaatteita.

Pelastaminen onnistui kuitenkin vasta maanantaina, sillä sunnuntaina vesi virtasi luolassa liian kovasti. Lopulta miehet tuotiin ulos yksitellen. Toinen miehistä vietiin sairaalaan tarkastettavaksi.

Miesten toiminta on herättänyt kritiikkiä

Schwabenin Jura -vuorimassiivilla sijaitseva Falkensteinin luola on suosittu turistinähtävyys, jonka läpi virtaa Elsach-joki. Luolaa käytetään säännöllisesti pelastusharjoituksiin. Alueella on paljon vaellusreittejä ja kiipeilymahdollisuuksia.

Tehtävälle osallistui yhteensä yli 80 pelastusalan ammattilaista. Tapaus on herättänyt myös kritiikkiä oppaan ja hänen asiakkaansa piittaamattomuudesta.

– Oli satanut jo kaksi päivää. Sen vuoksi oli todella tyhmää mennä sinne, Grabenstettenin pormestari Roland Deh sanoi sanomalehti Stuttgarter Zeitungille (siirryt toiseen palveluun).

Tapauksesta kertovat muun muassa sanomalehti Süddeutsche Zeitung (siirryt toiseen palveluun), sanomalehti Stuttgarter Zeitung (siirryt toiseen palveluun) ja mediayhtiö Deutsche Welle (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: Süddeutsche Zeitung, Stuttgarter Zeitung, Deutsche Welle, AP