Alajärvellä kadonnut nuori uimari löytyi hukkuneena

Alajärvellä viikonloppuna kadonnut nuori naisuimari löytyi maanantaina hukkuneena Alajärvestä.

onnettomuudet
Kartta Alajärven sijainnista
Etsinnät alkoivat lauantaina ja kadonnut löydettiin hukkuneena Alajärvestä maanantaina.Jyrki Lyytikkä / Yle

Alajärvellä lauantaina kadonnut uimari on löytynyt hukkuneena. Veden alle vajonnut nuori nainen löytyi Alajärven Pynttäristä maanantaina. Hukkunutta etsittiin koko viikonlopun tuloksetta.

Kaksi kaksikymppistä paikkakuntalaista nuorta oli ollut veneilemässä ja uimassa Alajärvellä, kun heidän moottoriveneensä oli päässyt tuulen takia karkaamaan. Toinen nuorista oli vajonnut veden alle nousematta enää pintaan.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos sai lauantai-iltana kello 20.21 tehtävän, jonka mukaan yksi ihminen oli veden varassa. Hätäsoitto tehtiin rannalta, jossa soittaja oli kuullut avunhuutoja.

– Paikalle päässyt vene sai pelastettua miehen. Hän kertoi, että veden varassa on myös toinen, kertoo pelastuspäällikkö Keijo Kangastie Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

–Se oli ihan viime hetkellä. Hän oli tosi uupunut, kun hänet saatiin pelastettua veneeseen. Omin avuin ei olisi pystynyt nousemaan veneeseen.

Syynä onnettomuudelle oli uintiretki ja kova aallokko:

– He olivat menneet uimaan veneestä ja uineet näin useampana iltana. Tuuli yllättänyt ja vienyt veneen karkuun, eivätkä he olleet saaneet uitua sitä kiinni.

Onnettomuuspaikalla kävi jo lauantaina lukuisa joukko nuorten ystäviä ja kavereita tarjoamassa apuaan.

– Suru oli käsinkosketeltavaa. Kyllä se hiljaiseksi vetää, Kangastie sanoo.

Etsintätehtävissä poliisia auttoi Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos sekä vapaaehtoinen pelastuspalvelu.