Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja jättää paikkansa: "Kuntapolitiikka on ollut minulle koko elämä 20 vuoden ajan"

Brask aloittaa syyskuussa Sarastia Oy:n Itä-Suomen tuotantopäällikkönä.

kuntapolitiikka
Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Nina Brask
Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Nina Brask (sd.) johti edellisellä kaudella kaupunginvaltuustoa.Minna Heikura/Yle

Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Nina Brask (sd.) jättää tehtävänsä. Brask on jättänyt kaupungille eroanomuksen kaikista luottamustehtävistään elokuun alusta lähtien.

Hän perustelee ratkaisuaan uudella työtehtävällä, joka vaatii huomattavasti nykyistä enemmän aikaa. Brask aloittaa syyskuussa Itä-Suomen alueen tuotantopäällikkönä Sarastia Oy:ssä, joka tuottaa talous-, henkilöstö- ja hankintapalveluja. Uusi tehtävä tarkoittaa suurta määrää alaisia ja matkustamista laajalla alueella.

– Tämä on ollut aika raskas vuosi, kun olen tehnyt kahta työtä yhtä aikaa. Tuotantopäällikkö on niin vaativa tehtävä, että en pysty enää tekemään niitä samaan aikaan, Brask kertoo.

Politiikka koko elämä

Brask myöntää kuitenkin, että päätös politiikan jättämisestä ei ollut helppo.

– Kuntapolitiikka on ollut minulle koko elämä 20 vuoden ajan ja olen antanut sille kaikkeni. Jopa omien lasteni elämän. Totesin, että nyt on aika rakentaa työuraa, kun kuntapolitiikassa ei tämän ylemmäs enää pääse.

Viime valtuustokaudella Brask johti Kotkan kaupunginvaltuustoa. Seuraajaltaan Brask toivoo panostusta kaupungin talouden tasapainottamiseksi. Lisäksi hän toivoo, että päätös tapahtumakeskuksen rakentamisesta Kantasatamaan pitää.

Kotkan kaupunginvaltuusto päätti maaliskuussa, että tapahtumakeskuksen suunnittelua jatketaan, vaikka tietoa hotellioperaattorista ei ollut. Aiemmin kaupunki oli edellyttänyt tapahtumakeskuksen rakentamiselle myös yksityisen hotellin rakentamista. Brask piti itse kiinni hotelliehdosta, mutta jäi äänestyksessä tappiolle. Hän on suhtautunut epäillen tapahtumakeskuksen kannattavuuteen.

– Toivon, että seuraava puheenjohtaja ottaa päätöksestä sataprosenttisen vastuun ja vie sen maaliin.