Nokkakiven toimitusjohtaja torjuu kesätyön hakuohjeiden syrjintäväitteet

Iltalehti on nostanut otsikoihin Nokkakiven huvipuiston listaamat kesätyönhakuohjeet, joista osaa voi pitää syrjivinä.

työnhaku
Mies vuoristoradassa
Nokkakiven huvipuiston toimitusjohtaja Lauri Vartiainen kokosi ohjeita kesätöiden hakijoille. Osa niistä on herättänyt hämmennystä. Niko Mannonen / Yle

Iltalehti uutisoi viime perjantaina (siirryt toiseen palveluun) Laukaan Lievestuoreella sijaitsevan Nokkakiven huvipuiston listaamista hakuohjeista, joissa annetaan erityisohjeita muun muassa ulkomaalaisille ja yli-ikäisille kesätyönhakijoille. Listalla kehotetaan hakijoita myös välttämään ay-aktivistiksi leimautumista.

Hakuohjeista noussut kohu ihmetyttää huvipuiston toimitusjohtajaa Lauri Vartiaista. Vartiainen korostaa sitä, että hän on koonnut ohjelistan monista eri lähteistä, kuten eri työnantajilta ja palveluntuottajilta.

– Meiltä on kysytty neuvoa, mitkä asiat voisivat auttaa työnhaussa. Ne eivät ole Nokkakiven rekrytointiohjeet, Vartiainen sanoo.

Nokkakiven huvipuisto pistää vinkkilistansa linkin nettisivuilleen aina alkutalvesta, kun huvipuisto hakee kesätyöntekijöitä. Muulloin ohjeet eivät näy Nokkakiven nettisivuilla.

Lista löytyy kuitenkin netistä, (siirryt toiseen palveluun)kun etsii hakukoneella Nokkakiven huvipuiston työnhakuohjeita. Vinkkien lisäksi ohjelistalle on kirjattu muutamia esimerkkejä oikeista - onnistuneista tai vähemmän onnistuneista - hakutilanteista.

Lauri Vartiainen harmittelee sitä, että Iltalehden uutisointi on leimannut Nokkakiven syrjiväksi työpaikaksi, vaikka hänen mukaansa huvipuisto työllistää jatkuvasti esimerkiksi ulkomaalaistaustaisia ihmisiä ja on muutenkin rekrytoinut ennakkoluulottomasti erilaisiin vähemmistöihin kuuluvia.

Vartiainen sanoo, että vinkkilista aiotaan tarjota työnhakijoiden avuksi jatkossakin. Hän pitää kuitenkin mahdollisena sitä, että joitakin sen vinkkejä muokataan ja niiden taustoja aukaistaan hakijoille nykyistä paremmin, jotta väärinkäsityksiä ei syntyisi.

– Meillä ei ole mitään syytä syrjiä ketään, Vartiainen vakuuttaa.