Sairaalaan "vakavan allergiakohtauksen" vuoksi joutunut Navalnyi palautettiin vankilaan – Lääkäri: Kaikkia testejä ei ehditty tehdä

Navalnyin oma lääkäri epäilee, että oppositiopoliitikon oireiden syynä voi olla myrkytys.

Aleksei Navalnyi
Anastasija Vasiljeva.
Aleksei Navalnyin lääkäri Anastasija Vasiljeva puhui maanantaina toimittajille sairaalan portilla.Maxim Shipenkov / EPA

Sunnuntaina vankilasta sairaalaan "vakavan allergiakohtauksen" vuoksi viety venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on siirretty takaisin vankilaan. Navalnyin oman lääkärin Anastasija Vasiljevan mukaan siirto vankilaan tehtiin ennen kuin kaikkia tarvittavia testejä oli ennätetty tehdä.

Oireiden syytä ei ole vielä varmistettu, mutta Vasiljeva arvioi aiemmin, että Navalnyin rajujen oireiden syynä saattaa olla myrkytys.

43-vuotiaan Navalnyin voinnin kerrotaan parantuneen sairaalassa olon aikana. Navalnyia sairaalassa hoitaneen lääkärin Jelena Sibikinan mukaan tämän henki ei ollut vaarassa.

Aleksei Navalnyi.
Aleksei Navalnyi kuvattuna mielenosoituksessa Moskovassa 20. heinäkuuta.Sergei Ilnitsky / EPA

Oppistiojohtajan edustaja Kira Jarmyš kirjoitti sunnuntaina Twitterissä, että Navalnyin kasvot olivat sairaalaan saapuessa vahvasti turvoksissa ja hänen ihonsa punoitti. Navalnyilla ei ole Jarmyšin mukaan aiemmin todettu mitään allergisia reaktioita.

Navalnyi tuomittiin viime viikon keskiviikkona 30 päiväksi vankeuteen laittoman mielenosoituksen järjestämisen vuoksi. Navalnyin koolle kutsumaan mielenosoitukseen osallistui lauantaina Moskovassa tuhansia ihmisiä. Poliisi otti mielenosoituksen yhteydessä kiinni lähes 1 400 ihmistä.

Lisää aiheesta:

"Eroa Putin" – Venäjän poliisi ottanut kiinni yli tuhat ihmistä vapaita vaaleja vaativan mielenosoituksen yhteydessä Moskovassa

Moskovassa oppositio aikoo uhmata mielenosoituskieltoa ja marssia – Mistä vaalikapinassa kyse?

Oppositiojohtaja Navalnyi sai 30 päivän vankilatuomion Venäjällä – uhkasi isoilla mielenosoituksilla

Lähteet: AP, Reuters