Trumpin rasistisiksi arvostelluista Baltimore-tviiteista alkanut sanasota jatkuu: "Huijari ja häirikkö", "Fanaattinen rasisti"

Maanantaina presidentti Donald Trump on kohdannut sanallisessa taistossa pastori Al Sharptonin.

Donald Trump
Donald Trump.
Presidentti Donald Trump maanantaina Valkoisen talon ruusutarhassa.Ron Sachs / EPA

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin viikonloppuna julkaisemista Baltimoren kaupunkia koskevista tviiteistä alkanut nokittelu kerää yhä uusia kierroksia.

Trumpin alkuperäisten viestien kohteena oli hänen vanha kiistakumppaninsa, demokraatteja edustajainhuoneessa edustava Elijah Cummings.

Elijah Cummings.
Demokraattipuoluetta edustava Elijah Cummings on asettunut useita kertoja vastakkain presidentti Trumpin kanssa. Erik S Lesser / EPA

Tviiteissään Trump kehotti Cummingsia keskittymään presidentin siirtolaispolitiikan arvostelemisen sijaan kotikaupunkinsa Baltimoren asioista huolehtimiseen.

– Cummingsin vaalipiiri on iljettävä, rottia ja jyrsijöitä kuhiseva sekasotku. Jos hän viettäisi enemmän aikaa Baltimoressa, ehkä hän pystyisi siistimään tätä hyvin vaarallista ja likaista paikkaa, Trump kirjoitti rasistisiksi arvostelluissa tviiteissä alueesta, jonka asukkaiden enemmistö on mustia.

Uusi sanasota kansalaisoikeusaktivistin kanssa

Al Sharpton
Kansalaisoikeusaktivisti, pastori Al Sharpton kutsui Donald Trumpin tviittejä lapsellisiksi tiedotustilaisuudessa maanantaina Baltimoressa.Michael Reynolds / EPA

Maanantaina Trumpin uudeksi kohteeksi tuli Cummingsin tueksi asettunut mustien kansalaisoikeusliikkeen aktivisti, pastori Al Sharpton.

Trumpin Sharptonista kirjoittamissa tviiteissä hän muun muassa sanoo tämän pyytäneen itselleen aiemmin palveluksia.

– Hän on huijari ja häirikkö. Hän vihaa valkoisia ja poliiseja, Trump kirjoittaa Sharptonista.

Sharpton vastasi Trumpille tiedotustilaisuudessa Baltimoressa kutsumalla tätä fanaattiseksi, rasistiksi, lapselliseksi ja liian kehittymättömäksi vastaanottamaan kritiikkiä

– Hän saa sanoa mitä haluaa. Kutsukoon minua häiriköksi. Kyllä, häiritsen fanaatikkoja, kuului Sharptonin vastaus.

Trump on jatkanut maanantaina myös Cummingsin arvostelua toteamalla Twitterissä, ettei tämä ole 25 vuoden aikana tehnyt mitään Baltimoren hyväksi.

Monet demokraattipuolueen poliitikot ovat tuominneet presidentin kommentit rasistisina. Republikaanit ovat olleet enimmäkseen hiljaa. Tosin muutamat yksittäiset republikaanipoliitikot ovat arvostelleet Trumpia.

– Kommentit ovat törkeitä ja sopimattomia, sanoi Marylandin republikaanikuvernööri Larry Hogan maanantaina WBAL-radiokanavalla.

Korjattu 1. elokuuta kello 18.30 muotoilua: "Demokraattipuolue on tuominnut presidentin kommentit rasistisina". Puolue ei ole tehnyt virallista kannanottoa.

Lähteet: Reuters, AFP