Kanadan poliisi ymmällään: Oudosta murhasarjasta epäilty mieskaksikko kateissa jo toista viikkoa

Viranomaiset ovat lopettaneet etsinnät pohjoisessa Manitobassa tuloksettomina. Poliisille tulleen vihjeen mukaan murhista epäillyt olisi nähty kaatopaikalla York Landingin pikkukylässä sunnuntaina.

Kanada
Kanadan ratsupoliisi etsii murhasarjasta epäiltyjä nuorukaisia Manitobassa.
Kanadan ratsupoliisi etsi murhasarjasta epäiltyjä nuorukaisia Manitobassa sunnuntaina.Kanadan ratsupoliisi

Viranomaiset ovat lopettelemassa etsintöjään York Landingin alueella. Myös ilmavoimat liittyi viikonvaihteessa 18- ja 19-vuotiaiden kanadalaismiesten etsintöihin. Kaksikkoa epäillään kolmen ihmisen, australialais-yhdysvaltalaisen turistipariskunnan ja kanadalaisprofessorin kuolemasta Brittiläisessä Columbiassa.

Kanadan valtalehti The Globe and Mail (siirryt toiseen palveluun) kertoi maanantaina, että etsintöjä keskitetään jälleen Gillamiin, josta löydettiin palava auto ilmeisesti miesten jäljiltä viikko sitten. Etsinnöissä on mukana valvontadrooneja ja koiria.

Etsinnät keskitettiin rikospaikoilta yli 300 kilometrin päässä sijaitsevaan York Landingiin sen jälkeen kun vapaaehtoinen valvontapartio raportoi nähneensä miehet sunnuntain ja maanantain välisenä yönä York Landingissa. Se on pieni, noin 440 asukkaan kylä Manitoban provinssissa.

Poliisin julkaisema kuva etsityistä nuorukaisista.
Kanadan poliisin epäillyistä kolmoismurhaajista julkaisema kuva.RCMP / EPA

Havainnon tuntemattomista kulkijoista teki kaksi paikallisen katupartion jäsentä. Miehet pakenivat partiota metsään. Vahvistamattomien tietojen mukaan pakenijoiden jäljiltä löydettiin vaatteita, roskia ja ruoantähteitä.

Vaikka etsittyjä miehiä ei suuretsinnöissä löydetty, York Landingin asukkaita kehotetaan edelleen pysyttelemään sisätiloissa, sillä pakenijoita luonnehditaan erittäin vaarallisiksi. Maasto etsintäalueella on erittäin vaikeakulkuista. Metsissä ja esimerkiksi York Landingin kaatopaikalla liikkuu karhuja.

York Landingiin pääsee kesäisin ainoastaan lentäen tai kahdessa tunnissa yhteyslautalla. 25 kilometrin päässä kylästä etelään sijaitsee rautatie.

Toisen epäillyn isä syyttää poikansa vaikeuksista särkynyttä kotia

Miesten etsinnät ovat herättäneet Kanadassa poikkeuksellisen suurta mielenkiintoa. Tiedotusvälineet ovat haastatelleet kaksikon omaisia ja ystäviä.

Bryer Schmegelskyn isä Alan Schmegelsky sanoo, että hänen poikansa vaikeudet ovat alkaneet lapsuudessa. Vankilassa olleen ja nykyisin asunnottoman isän mukaan yhteiskunta ei ole kyenneyt auttamaan avioliiton rikkoutumisesta syntyneissä ongelmissa. Isä kertoo, ettei hän nähnyt poikaansa vuosiin tämän lapsuudessa.

Lue myös:

Ilmavoimat liittyi kolmoismurhasta epäiltyjen nuorukaisten etsintöihin Kanadassa – etsintäalueella havaittiin jääkarhu

Kanadan syrjäseudulla suuretsinnät kolmesta murhasta epäiltyjen nuorukaisten löytämiseksi – Vaikea maasto ja hyttyset riesana