Sysmä on saanut 270 ihmistä e-kuntalaisiksi – palvelun sisältöä kehitetään kokemusten kertyessä

E-Sysmä-palveluun kootaan tietoa, asiointipalveluja ja muuta kuntaa koskevaa sisältöä. E-kuntalaisen ei tarvitse asua vakituisesti Sysmässä.

Digitaaliset palvelut
Päijänne kesällä
Sysmä haluaa palvella e-kuntalaisuudella entistä paremmin mökkiläisiä, jotka ovat myös potentiaalisia uusia asukkaita.Ville Paso / Yle

Sysmä jatkaa e-kuntalaisuuden kehittämistä. Kunta avasi kevättalvella 2019 verkkopalvelun, johon on koottu muun muassa kunnan sähköistä asiointia, ilmoituksia ja tietoa tapahtumista sekä palveluista.

E-Sysmän päätoimittajan Janka Kaartin mukaan palveluun on lisätty ja lisätään edelleen sisältöä käyttäjien toiveiden sekä tarpeiden mukaisesti. Kaartti ideoi sisältöjä myös itse ja ottaa vastaan vinkkejä laidasta laitaan.

Palvelua voi käyttää kuka vain, mutta yksi tarkoitus on helpottaa yhteydenpitoa kesäasukkaisiin ja mahdollistaa muualla asuville mökkiläisille asioiden hoitamista digitaalisesti.

Sysmän e-kuntalaiseksi on kirjautunut tähän mennessä noin 270 ihmistä. Sivuston kautta on esimerkiksi haettu tieavustuksia ja omaishoidon tukea sekä ilmoittauduttu kouluun.