Pohjoisen suurin puolue keskusta kyntää kannatuskyselyissä

Helsingin Sanomien teettämässä kyselyssä keskustan kannatus on 12,2 prosenttia.

Oulu
Historiallisen huono ennakkoäänestys- ja vaalitulos vaimensivat keskustan vaalivalvojaiset Oulussa.
Keskustan vaalivalvojaisissa seurattiin puolueen menestystä kevään eduskuntavaaleissa. Puolue menetti Oulun vaalipiirissä kolme kansanedustajaa ja sai kuusi paikkaa eduskuntaan.Elisa Kinnunen / Yle

Pohjois-Suomen suurin eduskuntapuolue Keskusta kyntää tuoreimmassa kannatuskyselyssä. Helsingin Sanomien (siirryt toiseen palveluun) teettämässä kyselyssä Keskustan kannatus on 12,2 prosenttia.

Perussuomalaiset on suosituin puolue, yli 20 prosentin kannatuksellaan. Perussuomalaisten jälkeen, noin 16,5 prosentissa, ovat kokoomus ja SDP. Keskustan edellä on vielä vihreät 14 prosentin kannatuksellaan.

Kyselyn virhemarginaali on suurimmilla puolueilla yli kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa. Gallupiin haasteltiin yli 2 200 ihmistä.

Kyselyssä selvitettiin myös vastaajien uskollisuutta eduskuntavaaleissa äänestämälleen puolueelleen. Suurista puolueista kato on ollut selkeintä Keskustassa, jonka äänestäjistä 67 prosenttia antaisi äänensä edelleen keskustalle, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Perussuomalaisilla ja Vihreillä vastaava luku on 85 prosenttia.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).