Kainuun työttömyys laskee maan kovinta tahtia –  rekrytointiongelmatkin valtakunnan huippua

Kainuun työttömyysprosentti on ollut laskussa jo lähes neljä vuotta putkeen.

Työllisyys ja työttömyys
 työnhakijaksi ilmoittautuminen.
Näitä lappuja täytellään Kainuussa koko ajan vähemmän. Derrick Frilund / Yle

Kesäkuussa Kainuun työttömyysprosentti oli 10,4 prosenttia, laskua on jopa yhdeksän prosenttia vuoden takaisesta. Työttömyys on laskenut Kainuussa jo lähes neljä vuotta putkeen.

Työttömyysprosentin muutos on Suomen nopeinta Etelä-Savon kanssa. Koko maassa oli työttömiä työnhakijoita keskimäärin seitsemän prosenttia vähemmän kuin vuosi takaperin. Kainuun sisällä paras tilanne on Sotkamossa, jossa työttömyysprosentti on kahdeksan, kun taas surkein tilanne on Puolangalla, kun työttömyysprosentti on 12,6.

Työttömyysprosentin lasku ja työvoiman suuri kysyntä on Kainuussa johtanut Suomen suurimpaan rekrytointiongelmaan. Kainuussa yli puolella yrityksistä on vaikeuksia saada palkattua osaavaa työvoimaa. Työttömiä maakunnassa on noin 3 300 ja vaikka pelkästään kesäkuussa laitettiin hakuun 600 uutta työpaikkaa, tekijöitä ei silti löydy.

Eniten kysyntää oli hoivapalveluun ja terveydenhuollon tehtäviin, siivous- ja kotitaloustöihin, kuljetustyöhön, rakennusalalle ja myyntityöhön. Vaikeinta oli löytää terveydenhuollon erityisasiantuntijoita, eli esimerkiksi lääkäreitä, hammaslääkäreitä ja eläinlääkäreitä, suojelu- ja vartiointityöntekijöitä sekä siivoojia.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)