1. yle.fi
  2. Uutiset

Kiinalaisjätti ei horjunut: Huawei kasvatti liikevaihtoaan 23 prosentilla

Huawei onnistui kasvattamaan liikevaihtoaan, vaikka Yhdysvallat on painostanut liittolaisiaan ympäri maailmaa luopumaan yhtiön verkoista väitettyjen tietoturvaongelmien vuoksi.

Huawei
Huawein mainosvalo myymälässä Pekingissä.
Fred Dufour / AFP

Kiinalainen mobiililaite- ja verkkovalmistaja Huawei kasvatti liikevaihtoaan tammi-kesäkuussa 23 prosenttia 401 miljardiin juaniin (52 miljardiin euroon). Nettovoitto oli 8,7 prosenttia liikevaihdosta.

Huawei onnistui kasvattamaan liikevaihtoaan, vaikka Yhdysvallat on painostanut liittolaisiaan ympäri maailmaa luopumaan yhtiön verkoista väitettyjen tietoturvaongelmien vuoksi. Huawein hallituksen puheenjohtajan Liang Huan mukaan Yhdysvaltain toimet ovat aiheuttaneet joitakin häiriöitä, mutta ne ovat olleet hallittavissa.

Suurimmat vaikeudet ovat kuitenkin vasta tulossa. Yhdysvallat asetti Huawein tuotteet kiellettyjen listalle toukokuun puolivälissä, joten täydellä voimallaan ne vaikuttavat vasta kuluvalla vuosipuoliskolla.

Lue lisää:

Suomalaisasiantuntija kommentoi Huawein ja USA:n tietoverkkokiistaa: "Syyttömiin käyttäjiin iskevä temppu on raju toimenpide"

Lue seuraavaksi