Puolen miljoonan panostus kannatti: Teatteri Retikan katsojamäärät ovat nousseet jopa 40 prosenttia

Suomussalmen Kaunisniemessä sijaitseva kesäteatteri sai vuonna 2017 katetun katsomon.

kesäteatterit
Suomussalmi kesäteatteri 2018
Kesäteatterin katos suojaa katsojia sateelta ja paahteelta. Arkistokuva.Retikka Teatteri

Suomussalmen Teatteri Retikka jatkaa siitä mihin viime kesänä jäi: yleisömäärät tulevat yltämään myös tänä suvena korkeiksi. Tämän kesän näytelmä Vesi kielellä on puolessa välissä, sitä on tähän mennessä esitetty seitsemän kertaa.

– Viime kesänä oli 12 500 katsojaa. Tänä kesänä katsojia on ollut jo lähes 6 000, joten olemme hyvässä vauhdissa, sanoo käsikirjoittaja Eero Schroderus Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry:stä.

Schroderus nostaa teatterin menestyksen syyksi hyvän käsikirjoituksen, näyttelijät ja vuonna 2017 rakennetun katetun katsomon, joka suojaa yleisön sateelta ja paahteelta.

– Katoksella on selkeä vaikutus kävijämääriin. Vuonna 2017 meillä oli 10 500 katsojaa, viime kesänä Navettamaisterin kohdalla katsojamäärät nousivat kahdella tuhannella. Se on nostanut katsojamääriä 20–40 prosenttia.

Katsomon rakentaminen maksoi Suomussalmen kunnalle noin 225 000 euroa. Suomussalmen näyttämöyhdistyksen hankkima katos maksoi saman verran. Yhdistys sai hankintaan EU-rahaa.

Parin viime vuoden aikana Teatteri Retikassa on kasvua tullut erityisesti Pohjois-Pohjanmaan alueelta esimerkiksi Oulusta, Raahesta ja Kuusamosta sekä Ylä-Savosta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!