Siepattu teinityttö yritti turhaan soittaa apua – murhasta noussut raivo johti Romanian sisäministerin eroon

Viranomaisia on arvosteltu kyvyttömyydestä rikosjutussa, jossa 65-vuotias mies on tunnustanut tappaneensa kaksi ihmistä.

Romania
Kukkia ja kaksi kuvaa 15-vuotiaasta uhrista.
Ihmiset ovat tuoneet Romanian sisäministeriön eteen kukkia ja kuvia henkirikoksen uhriksi joutuneesta tytöstä. Robert Ghement / EPA

Romaniaa kuohuttava murhatapaus on johtanut maan sisäministerin Nicolae Mogan eroon. Raivostuneet romanialaiset ovat syyttäneet viranomaisia kyvyttömyydestä sen jälkeen, kun Etelä-Romanian Caracalissa paljastui kaksi murhaa.

Moga ehti toimia sisäministerinä alle viikon.

65-vuotias caracalilainen mies on tunnustanut tappaneensa 15-vuotiaan Alexandra Macesanun ja 18-vuotiaan Luiza Melencun. Viranomaiset epäilevät, että uhreja saattaa olla enemmän.

Erityisesti 15-vuotiaan tytön kohtalo on nostattanut raivoa, sillä miehen sieppaama ja raiskaama tyttö yritti saada apua soittamalla kolme kertaa hätänumeroon. Viranomaiset kuitenkin toimivat niin hitaasti, että mies ehti tappaa tytön ennen poliisien saapumista 19 tuntia myöhemmin.

Viranomaiset olivat hidastelleet niin tytön vanhempien tekemän katoamisilmoituksen rekisteröimisen, puheluiden jäljittämisen kuin täysin tarpeettoman kotietsintäluvan hakemisen kanssa.

Tapauksen vuoksi on järjestetty useita mielenosoituksia eri puolilla Romaniaa. Esimerkiksi maanantaina kymmenet teini-ikäiset marssivat Caracalissa kantaen kylttejä, joissa luki muun muassa "Hei 112, olen Alexandra ja haluan elää".

Romanian poliisijohtaja ja useita alemman tason virkamiehiä on erotettu tapauksen vuoksi. Lisäksi useiden poliisien toimia tutkitaan.

Lisää aiheesta:

Tuhannet protestoivat siepatun 15-vuotiaan tytön kohtaloa Romaniassa – viranomaisilta kesti 19 tuntia saapua auttamaan, henkirikosta epäillään

Lähteet: Reuters, AFP, AP