1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjois-Korea

Pohjois-Korea laukaisi kaksi ballistista ohjusta

Keskiviikkona laukaistut kaksi ohjusta poikkesivat Pohjois-Korean aikaisemmin laukaisemista ohjuksista.

Kuvituskuva. Pohjois-Korean uutistoimiston julkaisema kuva Hwasong-15-ohjuksen laukaisusta vuonna 2017. Kuva: KCNA / EPA

Pohjois-Korea on laukaissut kaksi ballistista ohjusta varhain keskiviikkona, kertoo eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap.

Ohjukset lensivät noin 250 kilometrin matkan ja kävivät 30 kilometrin korkeudessa ennen kuin ne syöksivät Japaninmereen, kertoo uutistoimisto AFP.

Ohjukset laukaistiin Hodon niemimaalta Etelä-Hamgyeongin maakunnassa Pohjois-Korean itärannikolla, Etelä-Korean armeijan esikunta kertoo tiedotteessan. Nyt laukaistut ohjukset olivat erilaisia niihin ohjuksiin verrattuna, joita Pohjois-Korea on aikaisemmin laukaissut.

Pohjois-Korea ei ole antanut vahvistusta laukaisuille.

Pohjois-Korea provosoi ennen Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen sotaharjoitusta

Etelä-Korean esikunta kertoo maan armeijan tarkkailevan tilannetta siltä varalta, että Pohjois-Korea suorittaa lisää laukaisuja.

Japanin puolustusministeriö kertoo, että sen havaintojen mukaan Japanin ilmatilaan ja merialueille ei olisi kantautunut ballistisia ohjuksia Pohjois-Korean laukaisun jälkeen.

Viime viikolla Pohjois-Korea koelaukaisi kaksi uutta lyhyen kantaman ballistista ohjusta.

Pohjois-Korean viimeaikaiset koelaukaisut saattavat olla reaktio Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean tulevaan sotaharjoitukseen. Pohjois-Korea on suhtautunut harjoitukseen hyvin kriittisesti.