Sotkamon Jymy nousi sarjakärkeen Vimpelin Vedon rinnalle

Runkosarjan kärkipaikasta käydään kovaa kisaa.

Sotkamon Jymy
Sotkamon jymy taktikoi.
Sotkamon Jymyn kausi on mennyt mallikkaasti. Tomi Hänninen

Sotkamon Jymy taisteli maanantaina itsensä Superpesiksen runkosarjan kärkeen, kun se on nyt sarjapisteissä tasoissa Vimplein Vedon kanssa.

Jymy pelasi maanantai-iltana Hyvinkään Tahkoa vastaan ehjän pelin ja nappasi itselleen täydet kolme sarjapistettä. Jymyn ykköspalkittu Joni Rytkönen kertoi pelin sujuneen ihailtavan hyvin.

– Sisällä tehdään pinnoja ja ulkopeli kestää, Rytkönen tunnelmoi pelin jälkeen.

Vimpelin Veto pelasi samaan aikaan kotikentällään sarjajumboa Koskenkorvan Urheilijoita vastaan, ja peli päättyi jaksoin 2-1. Vimpelille irtosi siis kaksi sarjapistettä.

Nyt runkosarjan kärkipaikasta taistelevat Jymy ja Veto ovat sarjapisteissä tasoissa, mutta Vimpeli pitää kärkipaikkaa, koska sillä on enemmän juoksuja. Runkosarjaa on jäljellä enää pariviikkoa.

Jymy ei saa paljoa levätä, sillä seuraavan kerran mailaan tartutaan jo keskiviikko 31. heinäkuuta, kun vastaan asettuu Kankaanpään Maila.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Korjattu 31.7. klo 09.53: Sotkamo ei ole sarjakärjessä jaetulla ykkössijalla Vimpelin kanssa, vaikka pisteet ovat samat. Vimpeli pitää kärkipaikkaa suuremmalla juoksusaldolla.