1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. harrastajateatterit

Kajaanin teatterikerho starttaa taas – “Pyritään pitämään yllä teatterinälkää”

Teatterikerhosta alakoululaiset voivat ponnistaa isommille lavoille.

harrastajateatterit
Kajaanin harrastajateatterin harjoitukset.
Kajaanin harrastajateatterissa on tilaa myös nuorille. Kajaanin harrastajateatterin arkisto

Kajaanin harrastajateatterin teatterikerhossa alakoululaiset pääsevät kokemaan ja kokeilemaan teatterin tekemistä. 3-6-luokkalaisille suunnattu teatterikerho starttaa jälleen syyskuun alussa.

– Muutamia ilmoittautumisia on jo tullut, mutta nopeimmat pääsevät vielä mukaan. Kerhoon otetaan kymmenen hengen porukka, Kajaanin harrastajateatterin puheenjohtaja Petja Korkkonen kertoo.

Teatterikerhossa opetellaan teatterin tekemisen perusteita, tehdään itseilmaisuharjoituksia ja testataan myös improvisaatiotaitoja. Mikäli ryhmällä ja ohjaajilla halua ja innostusta riittää, päästään ehkä myös luomaan oma pieni esitys.

Vaikka teatteria tehdään harrastajien kesken tosissaan, ei sitä tehdä silti hampaat irvessä. Petja Korkkosen mukaan teatterissa pyritään pitämään yllä iloista ilmapiiriä.

– Teatterin tekeminen voi alkuvaiheessa loppua jo yhteen ikävään kokemukseen, emmekä halua sellaista. Haluamme, että kaikilla on hauskaa ja samalla pyritään pitämään yllä teatterinälkää, Korkkonen sanoo.

Aikuiset pääsevät mukaan teatterintekoon avoimien casting-tilaisuuksien kautta, joita järjestetään muutaman kerran vuodessa riippuen näytelmien määrästä. Seuraava avoin tilaisuus järjestetään alkuvuonna 2020.

– Paikalle saa tulla ihan vain katsomaan, millaista porukkaa meillä on ja millainen produktio on tulossa. Käynti ei siis sido mihinkään. Yleensä meillä on käynyt yleisissä hakutilaisuuksisa oikein hyvin väkeä, Korkkonen sanoo.

Kajaanin harrastajateatterin syksyllä ensi-iltansa saavassa kauhunäytelmässä lavalla nähdään paljon aikuisia ja myös teatterikerhosta mukaan ponnahtaneita nuoria.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi