Jyväskyläläisyritys sai miljoonasijoituksen kansainvälistymiseensä

Jyväskyläläinen it-alan yritys Showell Oy on saanut mittavan sijoituksen kansainväliseltä rahoittajalta.

Jyväskylä
Läheltä
Yle

Showell kasvattaa miljoonan euron sijoituksen turvin toimintaansa ulkomaan markkinoilla. Digitaalisia myynnin työkaluja tarjoava Showell on tällä hetkellä alansa johtava yritys Suomessa.

Jyväskyläläisyritys esittäytyi kansainvälisille sijoittajille viimevuotisen Business Rally -tapahtuman yhteydessä. Tapahtuma käynnisti neuvottelut, joiden tuloksena eurooppalaisiin teknologiayrityksiin investoiva varhaisvaiheen pääomasijoitusyhtiö Trind Ventures päätti sijoittaa Showellin kansainväliseen kasvuun yhdessä yrittäjä-sijoittaja Andreas Kemin kanssa.

Showell Oy:n toimitusjohtaja ja yrityksen perustaja Sami Suni kertoo, että yrityksen liikevaihdosta noin puolet tulee jo nyt ulkomailta. Yritys aikoo kuitenkin pitää päämajansa Jyväskylässä, Suni sanoo.

Jyväskylän kaupungin organisoima Business Rally etsii sijoittajia kasvuyrityksille myös tämänvuotisella ralliviikolla. Kaupunkiin on tullut kolmisenkymmentä yksityissijoittajaa, joille esitellään koti- ja ulkomaisia peli- ja e-sport-yrityksiä. Mukana on kaksi alan yritystä myös Jyväskylästä.