1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tinder

Tinder vie Kajaanissakin useita pareja alttarille asti

Osa pareista arkailee myöntää papille tavanneensa deittisovelluksessa.

Monet alttarille astelleet parit ovat tavanneet deittisovelluksen kautta. Kuvituskuva. Kuva: AOP

Kajaanin seurakunnan papin Antti Minkkisen viime vuosina vihkimistä pareista useat ovat tavanneet Tinderissä tai muissa deittisovelluksissa.

– Viime kesänä minulla oli 13 vihkimistä, joista 3–5 oli tavannut erilaisissa sovelluksissa. Puhtaasti Tinderin kautta oli tavannut kaksi paria.

Minkkinen kertoo, että osa pareista ei välttämättä kehtaa myöntää tavanneensa deittisovelluksen kautta.

– Ehkä sillä on oma maineensa. Osa pitää sitä varakanavana, johon turvaudutaan, jos muutakaan ei löydy. Toiset taas kokevat, että on oikeampaan ja aidompaa löytää pari oikeassa elämässä.

Papille voidaan kertoa varauksella myös baarista löytyneestä kumppanista.

– Silloin voidaan kokea, että on hohdokkaampaa tutustua hienommissa puitteissa kuten yhteisten ystävien kautta, Minkkinen kertoo.

Tinder on johdattanut Minkkisen vihittäväksi myös pareja, jotka ovat tunteneet entuudestaan, mutta ryhtyneet tapailemaan vasta sovelluksen kautta.

– Siellä on hoksattu, että itseä kiinnostava ihminen onkin vapaana ja Tinder on tarjonnut kanavan sopia treffit. On hienoa, kun sovelluksia käytetään parinmuodostukseen, eikä rikota ketään. Silloin ne ajavat asiansa, Minkkinen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!