Kajaanin leikkipuistot ovat päässeet rapistumaan – "Kukaan ei tahdo olla sellaisessa puistossa, jossa on vain yksi keinu"

Kaupunki kunnostaa lasten leikkipuistoja vuosittain 80 000 eurolla.

leikkipuistot
Karuselli Pelle Hermannin leikkipuistossa toukokuussa.
Kajaanin kaupunki kunnostaa lasten leikkipuistoja sitä mukaa, kun ne rapistuvat. Arkistokuva.Liisa Kallio / Yle

Kajaanin kaupungin tavoitteena on korjata rapistuvia leikkipuistoja kiihtyvällä tahdilla.

Petäisenniskassa sijaitsevan Siikapuron leikkipuiston remontin ympärillä käy kuhina. Kajaanin kaupungin hortonomi Hanna Pasulan mukaan alueen lapset kiertävät ympyrää, laskien päiviä puiston avaamiseen.

– Alueen lapset odottavat kuumeisesti, että pääsivät leikkimään uusittuun puistoon. Siikapuron kenttä oli todella huonossa kunnossa. Kukaan ei tahdo olla sellaisessa puistossa, jossa on vain yksi keinu.

Kajaanissa on yhteensä 33 leikkipuistoa, joita uusitaan ja korjataan sitä mukaa, kun ne rapistuvat. Kaupunki käyttää joka vuosi 80 000 euroa yhden tai useamman puiston korjaamiseen. Rahalla saadaan tarvittaessa myös yksi uusi puisto.

– Sillä summalla saa uudet kalusteet ja valaistuksen. Esimerkiksi Siikapuro on kunnostettu kokonaan, Pasula sanoo.

Tarvittaessa vanhat leikkivälineet poistetaan, kasataan uudet ja alueelle laitetaan turvahiekkaa ja soraa. Leikkivälineiden asennus on erikoisosaamista vaativa työvaihe, jonka hoitaa aina ammattilainen..

Ensi vuodeksi korjataan näillä näkymin Huuhkajanvaaran Nuotiopuistoa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!