Poliisi antoi sakot neljälle sähköpotkulautailijalle Helsingissä – "Nuorilla miehillä kävi huono tuuri"

Ylikomisario Dennis Pastersteinin mukaan kyseessä on todennäköisesti ensimmäinen kerta, kun poliisi määrää sakkoja sähköpotkulaudalla ajamisesta.

Helsinki
kadunviereen pysäköityjä sähköpotkulautoja
Helsingin poliisi on saanut paljon palautetta sähköpotkulaudoista. Antti Lähteenmäki / Yle

Helsingin poliisi määräsi tänään 40 euron rikesakot neljälle nuorelle miehelle, jotka ajoivat sähköpotkulaudalla jalkakäytävällä Helsingin keskustassa Pohjoisesplanadilla.

Ylikomisario Dennis Pastersteinin mukaan kyseessä on todennäköisesti ensimmäinen kerta, kun poliisi määrää sakkoja sähköpotkulaudan käytöstä jalkakäytävällä.

– Meille on tullut paljon palautetta siitä, että jalkakäytävillä pyöräillään ja ajetaan sähköpotkulaudalla. Valvoimme tänään liikennettä Helsingin keskustassa ja annoimme neljälle nuorelle miehelle sakot.

Pastersteinin mukaan nuoret olivat kotoisin Helsingin lähialueilta. He käyttivät potkulautoja ensimmäistä kertaa eivätkä tienneet, että niillä ei saa ajaa jalkakäytävällä.

– Heillä kävi huono tuuri, kun herkuttelurahat menivät sakkoihin. Eihän tämä ole vakavin rikos, mutta siihenkin täytyy poliisin puuttua, Pasterstein sanoo.