Nainen teki perättömän ilmoituksen joukkotappelusta Nilsiässä – tarkoituksena harhauttaa poliisia

Nainen soitti hätäkeskukseen ollessaan matkalla Juankosken poliisiasemalle selvittämään näpistysrikoksia.

Nilsiä
Läheltä
Yle

Näpistyksistä epäilty nainen soitti hätäkeskukseen perättömän ilmoituksen joukkotappelusta Nilsiässä, poliisi tiedottaa. Nainen oli matkalla Juankosken poliisiasemalle selvittämään näpistyksiä. Hänen tarkoituksenaan oli puhelun avulla saada poliisi siirtymään kiireellisemmälle tehtävälle.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun kahden naisen ja yhden miehen seurue vieraili keskiviikkona iltapäivällä Juankoskella sijaitsevassa liikkeessä. Heidän poistuttuaan myyjä huomasi, että liikkeen matkapuhelin oli kadonnut.

Myyjä näki seurueen henkilöauton rekisteritunnuksen ja ilmoitti asiasta hätäkeskukseen. Poliisi lähti seuraamaan kyseistä autoa. Pian tuli ilmi, että samalla autolla liikkuneiden kahden naisen ja kolmen miehen epäiltiin myös anastaneen vaatteita nilsiäläisestä kaupasta.

Autossa oli kuljettajan lisäksi neljä matkustajaa. Yksi matkustajista luovutti poliisille Juankoskelta varastetun matkapuhelimen. Autosta löytyi myös Nilsiästä vietyjä vaatteita.

Samalla kun poliisi lähti seurueen kanssa selvittämään asiaa Juankosken poliisiasemalle, hätäkeskukseen tuli soitto Nilsiässä meneillään olevasta joukkotappelusta. Ilmoituksen mukaan yhtä maassa makaavaa ihmistä potkitaan. Hätäkeskus välitti tehtävän kiireellisenä kahdelle poliisipartiolle ja useammalle ensihoidon yksikölle.

Poliisi sai kuitenkin pian selville, että hätäkeskukseen soittaneen numero kuuluu Juankosken poliisiasemalla matkalla olleelle naiselle. Hän myönsi soittaneensa hätäkeskukseen perättömän ilmoituksen joukkotappelusta. Tarkoitus oli ollut saada poliisi siirtymään kiireellisemmälle tehtävälle.

Nainen otettiin kiinni. Häntä epäillään perättömän vaarailmoituksen tekemisestä.