Hyppää sisältöön

Asvaltti- ja pihaurakoita tehnyt yhtiö jätti verot maksamatta – irlantilainen osakas etsintäkuulutettu

Poliisi epäilee, että kyse on järjestäytyneestä liikkuvasta rikollisuudesta.

Poliisin mukaan kyseessä on tuttu ilmiö, jossa irlantilainen ryhmä myy omakotiasukkaille asvaltointeja ja muita pihatöitä. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Helsingin poliisi epäilee, että Etelä-Suomessa asvaltti- ja pihaurakoita tekevä yhtiö on laskuttanut asiakkaita muutaman kuukauden sisällä lähes puolen miljoonan euron arvosta, mutta jättänyt arvonlisäverot maksamatta.

Maksamatta jääneen arvonlisäveron määrä on yli 50 000 euroa.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä veropetoksena. Rikoksesta epäilty yhtiön irlantilainen osakas on etsintäkuulutettu.

Epäilty on avannut pankkitilin suomalaiseen pankkiin ja hankkinut omistukseensa suomalaisen osakeyhtiön. Tutkinnassa on käynyt ilmi, että kyseistä yhtiötä ei ole merkitty ennakkoperintärekisteriin eikä arvonlisävelvollisten rekisteriin.

Esitutkinnassa selvitetään myös muiden henkilöiden osuutta asiaan.

– Suurin osa yhtiön pankkitilille saapuneista rahoista on siirretty heti ulkomaille. Esitutkinnassa selvitetään, mihin rahat ovat päätyneet, kertoo tutkinnanjohtaja Harri Saaristola Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Poliisille tuttu ilmiö

Poliisin mukaan kyseessä on aiemmilta kesiltä tuttu ilmiö, jossa Suomeen tulee Irlannista ryhmä tai ryhmiä, jotka myyvät pääasiassa omakotiasukkaille asvaltointeja ja muita pihatöitä.

Poliisi on aiempina vuosina tutkinut tapauksia, joissa työt ovat jääneet tekemättä, vaikka niistä on veloitettu. Silloin kyse on ollut petosrikoksista.

Poliisi epäilee, että kyse on järjestäytyneestä liikkuvasta rikollisuudesta. Esitutkinnassa pyritään saamaan selville, kuka tästä Suomessa kesäisin harjoitetusta toiminnasta hyötyy.

.
.