Oulu Game Labin tulevaisuudesta käydään kipakkaa keskustelua

Pelialan ammattilaiset vetoavat yrityslähtöisen koulutusmallin puolesta. OAMK:ta nykyinen malli ei täysin tyydytä.

Oulu
Pelialan opiskelijoita Oulu game Labissa.
Oulu Game Labissa opiskelijat ja yritykset kehittävät yhdessä pelialalla tarvittavia taitoja ja tuotteita.Timo Nykyri / Yle

Pelialan ammattilaiset ovat huolissaan koulutus- ja kehitysyksikkö Oulu Game Labin tulevaisuudesta.

Keskustassa sijaitseva Game Lab on osa Oulun ammattikorkeakoulua, joka suunnittelee muutoksia kansainvälisestikin palkittuun koulutus- ja yrityshautomomalliin.

Moni Game Lab -mallia kehittänyt ja käyttänyt ennakoi ongelmia, jos koulutuksen rakennetta muutetaan ja esimerkiksi yritysmentorointia vähennetään. Yksi huolestuneista tahoista on Pohjoisen media- ja pelialan yhdistys Pava, joka vetoaa nykymallin mukaisen koulutuksen ja pelihautomon puolesta.

Oulun ammattikorkeakoulun rehtorin Jouko Paason mukaan Game Labin koulutusjärjestelyjä muutetaan lähinnä taloudellisten syiden takia.

– Nämä liittyvät normaaleihin opetusjärjestelyihin, ja pelikortteli jatkaa keskustassa ainakin vuoteen 2021 saakka, Paaso toteaa.

Paason mukaan myös yhteistyö yliopiston kanssa antaa uusia mahdollisuuksia pelialan ja muidenkin alojen innovointiin ja yritysmahdollisuuksien kehittämiseen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)