Ensin iski itsemurhapommittaja, sitten ohjus – ainakin 20 poliisia kuollut Jemenissä

Iskut kohdistuivat Arabiemiraattien tukemiin poliisivoimiin.

Jemen
Jemenin turvallisuusjoukot tutkivat iskupaikkaa Adenissa.
Jemenin turvallisuusjoukot tutkivat iskupaikkaa Adenissa torstaina.AFP

Jemenissä ainakin 20 poliisia on kuollut Adenin kaupungissa ja sen lähettyvillä tehdyissä iskussa.

Ainakin 17 poliisia kuoli ja lukuisia loukkaantui, kun kapinalliset tekivät ohjusiskun Adenin kaupungin länsipuolella sijaitsevaan armeijan leiriin, kertoo lääkärilähde.

Huthikapinalliset ovat ilmoittaneet tehneensä al-Jalan leiriin kohdistuneen ohjusiskun. Kapinallisten mukaan iskussa käytettiin lennokkia ja ballistista ohjusta. Al-Jala sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Adenista.

Adenissa on tehty tänään myös toinen isku, jossa itsemurhapommittaja räjäytti ajoneuvon poliisiaseman ulkopuolella aikaisin aamulla. Sheikh Othmanin kaupunginosassa sijaitsevan aseman edessä oli iskun aikaan kokoontuneena lukuisia poliiseja.

Pommi-iskussa kuoli kolme jemeniläistä poliisia. Tämän lisäksi 20 muuta haavoittui iskussa. Haavoittuneiden joukossa oli myös siviilejä.

Konfliktissa valtava määrä uhreja

Kaupungissa oli vallinnut suhteellinen rauha jo noin vuoden päivät ennen tämänpäiväisiä kaksoisiskuja. Molemmat iskut kohdistuivat Arabiemiraattien tukemiin poliisivoimiin.

Aden on Jemenin hallinnon joukkojen ja sitä tukevan saudijohtoisen koalition hallussa. Maan pääkaupunki Sanaa on sen sijaan kapinallisten otteessa.

Adenin satamakaupungissa on myös al-Qaidan ja Isisin sunniääriajattelijoita, jotka ovat kertoneet tehneensä viime vuosien iskut. Muun muassa viime vuoden helmikuussa kaksi ihmistä kuoli Adenissa itsemurhapommittajan iskussa.

Kymmeniätuhansia ihmisiä on kuollut vuoden 2015 jälkeen huthikapinallisten ja Saudi-Arabian tukemien hallituksen joukkojen välisissä yhteenotoissa. Monet kuolonuhreista ovat olleet siviilejä.

Lisäksi yli 24 miljoonan ihmisen arvioidaan olevan humanitaarisen avun tarpeessa. Määrä vastaa noin kahta kolmasosaa maan väestöstä.