Viileä sää hillitsi sinilevää tällä viikolla Varsinais-Suomessa

Rannikolla sinilevätilanne voi vaihdella lyhyidenkin etäisyyksien välillä.

sinilevät
Sinilevänäyte
Arkistokuva.Juulia Tillaeus / Yle

Kuluneella viikolla vallinnut viileä ja tuulinen sää on hillinnyt sinilevän kasvua merialueilla.

Ely-keskuksen levätilannekatsauksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan Saaristomerellä on kuitenkin yhä sinilevää. Uudenkaupungin Iso Marjakarilla, Paraisten Utössä, Korppoon Korpoströmissä, Nauvon Seilissä sekä Paimionlahdella Harvaluodon uimarannalla sinilevää on havaittu vähän, mutta Mynälahden Kärmäläisissä sinilevää on edelleen runsaasti.

Järvi-meriwikiin havaintoja runsaista sinilevämääristä on saatu Turun Latosaaressa Kakskerran eteläpuolella, Kemiönsaaren Yxskärissä, Kustavin Lokalahdella ja Kustavin Välikarilla.

Turun kaupungin (siirryt toiseen palveluun)kuudella virallisella uimarannalla sinilevää ei ole havaittu maanantaina otetuissa näytteissä.

Sisävesillä sinilevätilanne on pysynyt edellisten viikkojen kaltaisena. Esimerkiksi Salon Kiskon Kirkkojärvessä on edelleen runsaasti sinilevää ja vesi on vihertävää.

Suomen ympäristökeskus muistuttaa omassa viikottaisessa levätilannekatsauksessan, että rannikolla sinilevätilanne voi vaihdella lyhyidenkin etäisyyksien välillä, ja muuttua samalla rannalla myös saman päivän aikana.