1. yle.fi
  2. Uutiset

Jukurit aloitti jääharjoittelun – harjoituskausi vie Japaniin saakka

Joukkueessa on ulkomaalaispelaajia enemmän kuin koskaan aiemmin.

Jukurit (Jääkiekon Miesten Liiga)
Mikkelin Jukurien logo
Kalle Purhonen / Yle

Jääkiekon liigajoukkue Mikkelin Jukurit on palannut alkuviikosta takaisin jäälle pelaajien omatoimisen jakson jälkeen. Ensimmäiset harjoituspelit Jukurit pelaa ensi viikolla.

– Saadaan hyvät pelit, kun KalPa tulee tänne. Ensimmäinen peli on aina ensimmäinen peli, siinä saadaan höyryt pois ja muistutellaan mieleen mitä se pelaaminen ja voittaminen vaatii. Sitten päästään perjantaina toden teolla testaamaan meidän tasoa KHL-jengiä vastaan. Se on hyvä mittari noille pelaajille ja joukkueelle, että missä mennään, arvioi päävalmentaja Pekka Kangasalusta.

Joukkue on ollut pitkään lähes täysin kotimaisten pelaajien varassa, neljänteen liigakauteen Jukurit kuitenkin lähtee ennätysmäärällä ulkomaalaispelaajia. Ryhmäytymistä haetaan Japanista asti.

– Ollaan siellä reilu viikko; harjoitellaan, nautitaan paikallisesta kulttuurista ja pelataan pari peliä Nikko Icebucks -joukkuetta vastaan.

– Uskon, että se on meille hyvä reissu ryhmäytymisen kannalta, koska nyt meillä on aika paljon ulkomaalaisia. Jukurihistoriassa ei ole tainnut olla ikinä näin paljon. Varmaan se ryhmäytyminen on sen reissun tärkein anti, Kangasalusta pohtii.

Lue seuraavaksi