Kerrostaloasunto paloi rajusti Raisiossa – kuusi ihmistä toimitettiin jatkotarkastukseen

Pelastuslaitos sai sammutustyöt käyntiin nopeasti. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Juha Virto kehuu pelastajien toimintaa uhkaavassa tilanteessa.

Raisio
Varsinais-suomen pelastuslaitoksen paloauto
Arkistokuva.Rosa Huuska / Yle

Kolmikerroksisen kerrostalon ylimmän kerroksen asunto tuhoutui rajussa tulipalossa Raisiossa Pojanpolulla torstain ja perjantain välisenä yönä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen hieman ennen kello kolmea. Ensimmäisten yksiköiden saapuessa paikalle, liekit löivät jo asunnon ikkunasta.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän päällikön Juha Virton mukaan tilanne näytti alkuvaiheessa uhkaavalta, etenkin kun palo syttyi aamuyöllä ja ihmiset nukkuivat kodeissaan.

Palaneessa asunnossa ei ollut ketään, vaan asunto oli tyhjä. Kuusi asukasta evakuoitiin rakennuksen muista asunnoista. Henkilövahinkoja ei uhkaavasta tilanteesta huolimatta sattunut. Evakuoidut toimitettiin ensihoidon jatkotarkastukseen.

Nopea toiminta piti vahingot minimissä

Virton mukaan palomiesten toiminta tilanteessa oli erinomaista.

– Ensimmäiset yksiköt saivat sammutustyöt nopeasti käyntiin. Lisäksi porraskäytävä onnistuttiin pitämään lähes kokonaan savuttomana, mikä helpotti tilannetta valtavast, Virto sanoo.

Kun savu saatiin pidettyä poissa portaikosta, saatiin evakuoinnit tehtyä ripeästi. Porraskäytävä on tällaisessa tilanteessa käytännössä ainoa reitti.

Pelastuslaitoksen osalta tehtävä Raisiossa oli saatu päätökseen aamuneljän ja -viiden välillä. Paikalla on nyt saneerausyritys, joka poistaa rakennuksesta sammutusvettä ja palokaasuja.

– Jälkisaneerauksen kustannukset ovat palomiesten ripeän toiminnan ansiosta huomattavasti vähäisemmät, se on minun arvioni, Virto toteaa.

Poliisi ja pelastuslaitos tutkivat palon syttymissyytä.