Kuninkuusravit vetävät kymmeniä tuhansia ihmisiä Lahden Jokimaalle – oma auto kannattaa jättää kotiin tai etäparkkiin

Kuninkuusraveihin on järjestetty bussiyhteydet, sillä Jokimaan radan lähelle ei pääse autolla eikä siellä voi pysäköidä.

tapahtumat
Opastekyltti taksialueelle
Bussit ja taksit pyörähtävät taajaan Jokimaalla tuomassa ja hakemassa matkustajia.Aleksi Hänninen / Yle

Kuninkuusravit valtaavat Lahden Jokimaan tänä viikonloppuna. Raveihin odotetaan kymmeniätuhansia tulijoita. Ohjelma alkaa jo tänään, ja kuninkuuskisoja aletaan ravata huomenna.

Tapahtuma-alue on suljettu liikenteeltä, eikä yleisö pääse ravikeskukselle omalla autolla. Yleisölle suositellaan julkisia kulkuneuvoja.

Lauantaina ja sunnuntaina on järjestetty maksulliset bussikuljetukset Jokimaalle ja takaisin Lahden Matkakeskukselta, Messilästä, Pennalasta ja Hollolan sekä Orimattilan keskustoista. Lauantain ja sunnuntain bussit kulkevat raviyleisölle tarkoitettujen etäparkkipaikkojen kautta.

Etäparkkipaikat ovat Lahden vanhalla linja-autoasemalla, Urheilukeskuksella ja Pennalassa. Perjantaina ravibussit ovat ilmaisia, mutta lähtöpaikkoja ja pysäkkejä on vähemmän. Tarkemmat ohjeet paikalle saapumisesta löytyvät Kuninkuusravien nettisivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Lahden aluetaksi tarjoaa kyytejä kiinteällä hinnoittelulla Lahden keskustasta, Vierumäen urheiluopistolta ja Vääksyn hotelli Tallukasta sekä takaisin Jokimaalta.