Moottoripyörämiitti tuo Vuokattiin satoja kaksipyöräisiä – "Saa tulla jutulle"

Intruder Club Finlandin vuosittainen moottoripyörämiitti järjestetään tänä vuonna Vuokatissa.

moottoripyörät
Suzuki Intruder -moottoripyörä
Suzuki Intruder-mallin moottoripyöriä nähdään tänä viikonloppuna Vuokatissa satapäin.Timo Takalo

Suzuki Intruder -mallisten moottoripyörien omistajat pyörineen kokoontuvat tänä viikonloppuna Vuokattiin jokavuotiseen moottoripyörämiittiin. Miitti järjestetään aina eri paikassa, ja tänä vuonna oli kainuulaisten harrastajien vuoro tuoda miitti omille kulmille.

– Kainuussa on ainakin parikymmentä jäsentä, ja me ollaan nyt vuoden päivät tätä tapahtumaa järjestetty, paikallinen Intruder-harrastaja Pentti Kovalainen sanoo.

Miittiin odotetaan ainakin 300 moottoripyörää. Pärinää ja iloista meininkiä on siis luvassa. Yhdistyksen jäsenet järjestävät Vuokatinhovissa pihapelejä, karaokea ja turbaduurimusiikkia. Illalla juhlitaan livebändin säestyksellä Vuokatinhovissa.

Kyseessä ei siis ole mikään pahamaineisten moottoripyöräjengiläisten kokoontuminen, vaan iloisessa yhteishengessä toteutettava tapahtuma, johon sivullisetkin ovat tervetulleita.

– Kyllä meilläkin liivejä näkyy päällä, mutta ne ovat vain harrasteliivejä. Ei ollasta sellasta porukkaa, jota pitäisi karttaa. Saa tulla jutulle ja pyöriä saa tulla katsomaan. Me ollaan ilosta ja lepposaa porukkaa, Kovalainen sanoo.

Moottoripyörät näkyvät myös maanteillä. Ruuhkaa saattaa syntyä perjantaina iltapäivällä kun moottoripyörät saapuvat Vuokatinhovin miittialueelle. Lauantaina moottoripyöräletka kaartaa maantielle juhlallisessa paraatissa, joka starttaa Vuokatista kello 13. Paraati ajaa Sotkamon läpi Ristijärvelle, josta jatketaan Kontiomäen ja Naapurinvaaran kautta takaisin Vuokattiin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)