Helsingin Laajasalon seksuaalirikosepäilyssä löytynyt jälleen uusia uhreja – mahdollisia uhreja on nyt kaikkiaan 17

Poliisi on saanut noin 80 yhteydenottoa sen jälkeen, kun se julkaisi epäillyn kuvan maanantaina.

seksuaalirikokset
poliisin miekka -logo
Poliisin mukaan seksuaalirikokset ovat tapahtuneet miehen kotona Helsingin Laajasalossa, missä hän on tarjonnut nuorille alkoholia ja huumaavia lääkkeitä.Antti Haanpää / Yle

Helsingin Laajasalon seksuaalirikosepäilyssä on tullut esiin kolme mahdollista uutta uhria. Tutkinnanjohtaja Saara Asmundela kertoo, että mahdollisia uhreja on nyt kaikkiaan 17.

Kaikki epäillyt rikokset ovat tekotavaltaan saman tyyppisiä ja ajoittuvat samalle ajanjaksolle: vuodesta 2006 alkuvuoteen 2019. Nyt julki tulleissa uusissa rikosepäilyissä on kyse useamman vuoden takaisista tapahtumista. Uusien ilmoitusten rikosnimikkeitä ovat muun muassa raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja pakottaminen seksuaaliseen tekoon.

Yhteydenottoja on tullut tähän mennessä noin 80. Kaikkiin yhteyttä ottaneisiin on oltu yhteydessä. Asmundelan mukaan merkittävä määrä yhteydenotoista on liittynyt tutkintaan keskeisesti ja niillä on ollut merkitystä asian selvittämisessä.

Osa yhteydenottajista on kertonut itseensä kohdistuneista rikoksista, jotka eivät liity nyt tutkittavana olevaan tapaukseen. Nämä teot ovat Asmundelan mukaan olleet pääosin jo rikosoikeudellisesti vanhentuneita. Yhteydenottajat on ohjattu jatkotuen piiriin.

Aiheesta aiemmin:

Poliisin saamat vinkit ”Enosta" paljastaneet mahdollisesti kaksi uutta uhria: "Ovat kertoneet tapahtumista, jotka täyttävät rikoksen tunnusmerkistön"

Ainakin 12 uhria, ehkä enemmänkin – laaja seksuaalirikosvyyhti järkyttää Helsingissä, Kampissa nuorille järjestetään keskusteluapua jo tänä iltana

Poliisi saanut kymmeniä uusia vihjeitä "Enoon" liittyen – Miestä epäillään useista lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista Helsingissä, ainakin 12 uhria