1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenneonnettomuudet

Polkupyöräilijä kuoli reilut kaksi viikkoa sitten Kuopion Karttulantiellä – poliisi odottaa yhä, että tärkeä silminnäkijä ilmoittautuisi

Poliisi kaipaa kipeästi tilanteen hyvin nähneen, eli letkan kolmannen autoilijan havaintoja onnettomuudesta.

Liikenneonnettomuudet
Läheltä
Yle

Poliisi kaipaa yhä tärkeää silminnäkijää ilmoittautumaan Kuopion Karttulan heinäkuiseen liikenneonnettomuuteen liittyen.

Pyöräilijän kuolemaan johtanut onnettomuus sattui 17. heinäkuuta Karttulantiellä Suonenjoen risteyksestä kolme kilometriä Kuopion suuntaan. Poliisin mukaan kolme henkilöautoa ajoi Karttulasta Kuopion suuntaan, kun keskimmäinen autoilijoista törmäsi samaan suuntaan ajaneeseen pyöräilijään.

Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Pekka Jäntin mukaan poliisi kaipaa yhä kipeästi tilanteen hyvin nähneen, eli letkan kolmannen autoilijan havaintoja onnettomuudesta.

Poliisin mukaan tutkinnassa on käynyt ilmi, että autoilija olisi pysähtynyt onnettomuuspaikalle, mutta jatkanut sitten matkaansa. Onnettomuudessa pyöräilijään törmännyt autoilija hälytti apua.

– Muistaakseni myös jonossa ensimmäisenä ollut autoilija olisi ottanut yhteyttä. Mutta sen tiedän, että sitä yhtä silminnäkijää tässä kovasti kaivataan.

Jäntti kertoo, että poliisi suunnittelee pyytävänsä silminnäkijähavaintoja median kautta laajemmin, jos autoilija ei pian ota yhteyttä.

Jäntin mukaan on mahdollista, että autoilija on kauempaa Suomesta tai kenties ulkomaalainen eikä sen vuoksi ole ilmoittautunut poliisille.