Myös Turussa poliisi on ojentanut sähköpotkulautailijoita – tankojuoppo sai sakot ajettuaan päin autoa punaisissa valoissa

Helsingissä poliisi sakotti keskiviikkona neljää sähköpotkulautailijaa liikennevirheestä. Turussa sakkoja on saatu kolareista.

potkulaudat
Sähköpotkulaudan takarengas
Sähköpotkulaudan jarru löytyy useissa malleissa takarenkaan puolelta.Antti Lähteenmäki / Yle

Sähköpotkulaudat ovat kuumentaneet tunteita milloin väärin pysäköinnillä, milloin vaarallisella ajotyylillä. Sähköpotkulaudat saapuivat Turkuun ja Tampereelle toukokuun lopulla. Helsinkiin "skuutit" saapuivat ensimmäisenä.

Heinäkuun alussa Turussa tapahtui auton ja sähköpotkulautailijan yhteentörmäys, jossa potkulautailija ajoi humalassa punaisissa valoissa päin autoa.

Tapaus eteni tutkintaan asti liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä liikennejuopumuksena moottoroimattomalla ajoneuvolla, koska tapauksessa sattui onnettomuus.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen komisario Tuomo Katajisto kertoo, että vastaavia tapauksia, joissa potkulauta on kolaroinut toiseen tienkäyttäjään, on nopean tilastojen penkomisen mukaan sattunut Lounais-Suomen poliisin alueella seitsemän.

Ensimmäinen varsinaisesta ajorikkeestä annettu rangaistus annettiin tiettävästi Helsingissä. Helsingin tapaus oli ensimmäinen laatuaan.

Rikkeiden tilastointi vielä hankalaa

Sähköpotkulautarikkeiden ja -onnettomuuksien tilastointi on Katajiston mukaan sikäli hankalaa, että kyseessä on verrattain uusi ajoneuvo.

– Aina ei ole aivan selvää, miten kohdalle sattunut partio tapaukset kirjaa, Katajisto toteaa.

Katajiston mukaan suuri osa onnettomuuksista ei tule poliisin tietoon, sillä tapaukset ovat vähäisiä ja niistä ei ilmoiteta poliisille. Kuljettajat käyvät päivystyksen kautta ja jatkavat matkaansa.

Lue lisää:

Poliisi antoi sakot neljälle sähköpotkulautailijalle Helsingissä – "Nuorilla miehillä kävi huono tuuri"

Yle selvitti: Sähköpotkulautayrityksillä on Suomessa voimakas laajentamishalu – kaupungit huolissaan turvallisuudesta

Tammerfest-yönä päivystyksessä hoidettiin kymmenkunta sähköpotkulaudoilla loukkaantunutta

Mahtuvatko sähköpotkulaudat kaduille? Kyllä, mutta silloin kannattaisi hidastaa autojen nopeusrajoituksia 30 kilometriin tunnissa Sähköpotkulautailija, tiedätkö mitkä liikennesäännöt sinua koskevat? Katso Liikenneturvan 4 vinkkiä onnistuneeseen ajoon