1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. IMF

Olli Rehn vetäytyy ehdokkuudesta IMF:n johtoon

Rehn tviittasi vetäytymisestään perjantaina iltapäivällä.

Olli Rehn Kuva: Katriina Laine / Yle

Suomen Pankin pääjohtaja ja entinen EU:n talouskomissaari Olli Rehn on ilmoittanut luopuvansa omasta ehdokkuudestaan Euroopan yhteiseksi ehdokkaaksi kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtajaksi. EU äänestää parhaillaan ehdokkaastaan.

Rehn kertoi vetäytymisestään Twitterissä.

– Tehtävä on erinomaisen mielekäs ja motivoiva. Jättäydyn tässä vaiheessa pois äänestyksestä, jotta voimme saavuttaa laajan yhteisymmärryksen Euroopan ehdokkaasta ja saada hänelle myös muun maailman kannatuksen, Rehn totesi päätöksestään.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Financial Times -lehti kertoi alkuviikosta, että Rehnin lisäksi kärkiehdokkaita ovat hollantilainen, maan talousministerinä ja euroryhmän puheenjohtajana toiminut Jeroen Dijsselbloem sekä bulgarialainen taloustieteilijä ja poliitikko, EU-komissaarinakin toiminut Kristalina Georgieva, jolla on kokemusta viime vuosilta myös Maailman Pankin johtotehtävistä.

Ehdokkaan on määrä selvitä perjantaina.