1. yle.fi
  2. Uutiset

Sotku-teatterissa taistellaan nyrkein taiteen rahoituksesta ja liikutaan vanhan ajan sirkustunnelmissa

Sotku-teatterin syksyn ohjelmistoon Kuopiossa kuuluu myös vierailuesityksiä.

Kuopio
Liemessä-ruokateatteriesityksen harjoitukset Sotkulla.
Liemessä-ruokateatteriesityksen harjoitukset Sotkulla. Arkistokuva.Sakari Partanen / Yle

Kuopiossa sijaitsevan Sotku-teatterin syksyn ohjelmistossa on illuusioita, tappelua taiteen rahoituksesta ja olemassaolon pohdintaa. Teatteri on Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen ja Tanssiteatteri Minimin yhteinen kotinäyttämö.

Syksyn ensimmäinen esitys on joensuulaisen Sirkus Supiaisen koko perheen illuusiontäyteinen teos Taikuri. Se nähdään syyskuun alussa. Sirkus Supiainen vierailee Sotku-teatterilla toisen kerran joulukuussa vanhan ajan rapistunutta sirkustunnelmaa huokuvan SIRKÜS -esityksen kanssa.

Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen osatuotantoina ja ensi-iltoina ohjelmistossa nähdään syyskuussa Machiavelli Me, joka esittää kahden tanssijan välisen nyrkkeilyottelun taiteen rahoituksesta.

Lokakuussa on vuorossa ZOE, jossa kuusi taiteilijaa tuo esiin yhdessäolon tapoja ja yhteyden kokemista. Marraskuun teos x-risk puolestaanesittää kysymyksiä ihmisen identiteetistä ja vastuusta olemassaolon uhkien edessä. Se alkaa Kuopion isolta hautausmaalta kulkien Sotku-teatterille.

Sotku-teatterilla nähdään monipuolisesti myös vierailuesityksiä. Kanadalaisen Dana Michelin teos Mercurial George on yksi neljästä ANTI festival International Prize for Live Art -palkintoehdokkaista. Sotkun lavalla nähdään myös Savonia-ammattikorkeakoulun ja Outokummun tanssin koulutuksen opiskelijoiden teoksia.

Lue seuraavaksi