Imatran satamasta naarattiin pari vuotta pohjassa lojunut moposkootteri – palomiesten yllätykseksi se lähti käyntiin

Moposkootteri on todennäköisesti varastettu ja heitetty aikoinaan järveen tahallaan.

pelastuslaitokset
Mikko Hintsanen ja moposkootteri.
Mikko Hintsanen sai moposkootterin toimimaan, vaikka menopeli oli maannut Saimaan pohjassa pari vuotta.Etelä-Karjalan pelastuslaitos

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksella osataan sekä sukeltaa että pelastaa mopoja. Pari vuotta Imatran satamassa veden pohjassa maannut moposkootteri sai uuden elämän, kun palomies Mikko Hintsanen tovereineen nosti sen ylös osana sukellusharjoitusta perjantaina.

Ensimmäiset havainnot Saimaan pohjassa lepäävästä moposkootterista tehtiin jo sukellusharjoituksessa vuosi sitten. Kun pelastuslaitos harjoitteli taas eilen, päättivät palomiehet nostaa moposkootterin ylös.

Ihan helposta hommasta ei ollut kyse: menopeli oli nimittäin kuuden metrin syvyydessä ja sen nostamiseen tarvittiin kolme miestä.

Hintsanen ja työkaverit päättivät kokeilla, saisiko veden syömän moposkootterin vielä ajokuntoon. Palomiesten yllätys oli suuri, kun skootteri lähti käyntiin.

Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kerrotaan, että moposkootteri ei vaatinut edes suurta korjaamista: pesu, öljynvaihto ja pieni korjaaminen riittivät.

Tunnistatko omaksesi? Ota yhteys poliisiin

Nyt pelastuslaitos etsii moposkootterin omistajaa, jotta saisi palautettua menopelin oikeaan osoitteeseen.

Moposkootteri on todennäköisesti päätynyt järveen tahallaan. Rekisterikilvet olivat poissa, ja mopoa oli sutattu maalilla. Siksi sen uskotaan olevan varastettu.

– Tuskin kukaan tuollaista tekisi omalle mopolleen. Ilmiselvää on, että se on varastettu, sanoo päivystävä palomestari Toni Jaako.

Jos tunnistat moposkootterin omaksesi, ota yhteys poliisiin.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Uutisvuoksi.

Lue lisää:

Uutisvuoksi: Mikko Hintsanen naarasi Imatran sataman edustalta pari vuotta sitten järveen dumpatun moposkootterin — ”Jos vaikka illalla päästäisiin sillä liikenteeseen” (siirryt toiseen palveluun)