Facebook on kuin omistushaluinen siippa: nimenmuutoksen jälkeen kaikki tietävät, että Instagram ja Whatsapp ovat sen omia

Instagramin ja Whatsappin nimiin aiotaan lisätä maininta Facebookista.

Sosiaalisen media appeja älypuhelimen näytöllä.
Nimenmuutosta kuvaillaan merkittäväksi käänteeksi, koska viime aikoihin asti Instagram ja Whatsapp ovat saaneet toimia ja brändätä itseään hyvin itsenäisesti. Kuvituskuva.AOP

Somejätti Facebook suunnittelee nimenmuutosta omistamilleen Instagram- ja Whatsapp-yhteisöpalveluille. Tarkoituksena on, että yleisölle ei jäisi epäselväksi, kuka tätä laivaa ohjaa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Information-julkaisu (siirryt toiseen palveluun).

Instagramin nimeksi tulee siis Instagram from Facebook, eli vapaasti suomennettuna Facebookin Instagram. Whatsappin nimeksi tulee samalla kaavalla Whatsapp from Facebook eli Facebookin Whatsapp.

– Haluamme olla selkeämpiä tuotteista ja palveluista, jotka ovat osa Facebookia, sanoi Facebookin tiedottaja Information-julkaisulle.

Nimenmuutosta kuvaillaan merkittäväksi käänteeksi, koska viime aikoihin asti Instagram ja Whatsapp ovat saaneet toimia ja brändätä itseään hyvin itsenäisesti. Samalla näiden sovellusten maine ei ole juurikaan tahriintunut tietosuojakohuissa, joissa Facebook on rypenyt.

Facebook on aiemmin tehnyt samanlaiset nimenmuutokset työpaikan yhteisöpalvelu Workplacelle ja virtuaalitodellisuuteen erikoistuneelle Oculus-yritykselleen.

Facebook-maininta tulee näkyviin Whatsappin ja Instagramin nimiin sovelluskaupoissa, kertoo Verge-julkaisu (siirryt toiseen palveluun). Omassa puhelimessa sovellusten nimet pysyvät ennallaan, ainakin toistaiseksi.

Lue lisää:

Facebook sai Yhdysvalloissa viiden miljardin dollarin sakot yksityisyyden loukkaamisesta