Hyppää sisältöön

KD-lehti: Sari Essayah on sairastunut rintasyöpään – pohtii jatkoa kristillisdemokraattien puheenjohtajana

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen kertoo, että uutinen Essayahin sairastumisesta otettiin puolueessa vastaan järkytyksellä.

Sari Essayah Kuva: AOP

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah on sairastunut rintasyöpään, kertoo puolueen KD-lehti (siirryt toiseen palveluun).

52–vuotias Essayah jää kahden viikon akuutille sairauslomalle syöpähoitojen takia. Samalla Essayah harkitsee, asettuuko hän enää ehdolle puolueen puheennjohtajuuskisassa.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen kertoo, että uutinen Essayahin sairastumisesta otettiin puolueessa vastaan järkytyksellä.

– On tärkeää, että hän saa keskittyä sairaslomansa aikana vain paranemiseen. Toki toivon, että hän palaa puoluejohtajan paikalle syöpähoitojen jälkeen, Räsänen sanoo.

Kristillisdemokraattien on määrä pitää puoluekokous Oulussa elokuun lopulla. Räsäsen mukaan tilanne ei vaikuta kokouksen järjestelyihin.

– Jatkoa ajattelen meillä on useampia hyviä ehdokkaita varapuheenjohtaksi. Meillä on siis paikkausvoimaa, jos puolueen puheenjohtaja olisi estynyt.

Myös kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä kommentoi Ylelle tekstiviestin välityksellä puoleen osoittavan kaiken tukensa Essayahille vaikeassa tilanteessa.

– Rintasyövän hoidot alkavat maanantaina. Joudun pohtimaan puheenjohtajuuteni jatkoa, Essayah kertoi KD-lehden mukaan eduskunnassa kokoontuneelle puoluehallitukselle tänään.

Halusi tuoda esille varhaisessa vaiheessa

Essayah sai alkuvaiheen syöpädiagnoosin heinäkuun lopulla.

– Halusin tuoda asian mahdollisimman nopeasti tietoon, jotta puolueorganisaatiolla jää aikaa valmistautua uuteen tilanteeseen ja ihmisille harkinta-aikaa puheenjohtajuuden suhteen, totesi Essayah puolueen tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

– Asia on niin tuore, että useimmat aivan perhepiiriä lukuun ottamatta saavat tiedon tästä nyt. Kiitän kaikista jo nyt tulleista tuenilmaisuista, ja erityisesti esirukouksista.

Essayah toivoo voivansa palata eduskuntatyöhön syyskuussa, kun istuntokausi alkaa.

Juttua muokattu 3.8.2019 klo 16:57: Lisätty kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselänkommentti.

Juttua muokattu 3.8.2019 klo 17:37: Lisätty kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtajan Päivi Räsäsen kommentit.