Poliisi: Ralliautoksi naamioidulla autolla ajeltiin pitkin Jyväskylän MM-rallien reittejä – kuvasivat videota mainostaakseen rallia

Miesten toimia tutkitaan useina törkeinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina.

Rallin MM-sarja
Yleisö seuraa MM-rallia.
Yleisö seurasi MM-rallia Jyväskylässä perjantaina.Roni Rekomaa / AFP

Kaksi ulkomaalaista miestä on otettu kiinni Jyväskylän MM-ralleissa tapahtuneen tapauksen takia, kertoo Sisä-Suomen poliisilaitos. Miehet olivat ajaneet ralliautoksi naamioitunutta henkilöautoa pitkin erikoiskokeen reittejä. He olivat myös kuvanneet ajoa.

– Selvitämme vielä, mihin aikaan he ovat ajaneet reiteillä. Tieto autosta tuli järjestäjiltä poliisille, kertoo rikoskomisario Kari Aaltio.

Vielä ei myöskään tiedetä, ovatko miehet ajaneet rallikisojen seassa vai radan sulkemisen jälkeen.

Poliisi tutkii asiaa useina törkeinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina. Miehiä epäillään myös huumausaineen käyttörikkomuksesta.

Miehet ovat myöntäneet teon alustavassa puhuttelussa. Molemmat ovat syntyneet vuonna 1989.

Motiiviksi he ovat kertoneet rallien markkinoimisen kotimaassaan.

– Heillä on Instagram-tilit, jonne he julkaisevat vastaavanlaista materiaalia eri maiden rallitapahtumista, kertoo Aaltio.

Poliisille miehet ovat selittäneet, että rallireiteillä ajaminen on heidän kotimaassaan normaalia. Aaltio kuitenkin toteaa, että toiminta tuskin on missään laillista.

Instagram-tileillä on julkaistu kuvia Jyväskylästä sekä video reitilläajosta, joka vaikuttaisi olevan myös samasta tapahtumasta.

Lisäksi poliisi tutkii autoon kiinnitettyjä tarroja tekijänoikeusrikkomuksena tai -rikoksena. Aaltion mukaan auto näyttää ulospäin aivan ralliautolta, mutta sisältä se ei täytä kriteerejä.

Poliisi muistuttaa, että liikennesäännöistä voi poiketa vain osallistumalla moottoriurheilutapahtumaan kilpailijana.