Laukaukset aiheuttivat kaaoksen keskelle koulutarvikkeiden shoppailua El Pasossa – Silminnäkijä: "Ihmiset panikoivat ja juoksivat"

Ostoskeskuksen alueella kerrotaan olleen iskun aikana yli 3 000 ihmistä.

Joukkoampuminen
Asiakkailta jääneet ostoskärryt ostoskeskuksen edustalla El Pasossa.
Nuori mies avasi tulen Walmart-tavaratalossa, ainakin 20 ihmisen kerrotaan kuolleen ammuskelussa. Ivan Pierre Aguirre / EPA

Texasilaisessa Walmart-tavaratalossa oli silminnäkijöiden mukaan täysi kaaos päällä, kun 21-vuotias epäilty ampui rynnäkkökiväärillä shoppailijoita ja kaupan henkilökuntaa. Ainakin 20 ihmistä sai surmansa El Pason kaupungissa tapahtuneessa joukkoampumisessa Yhdysvalloissa.

Adriana Quezada oli Walmartin naisten vaateosastolla kahden lapsena kanssa, kun hän kuuli ampumista.

– Mutta luulin, että ne olivat paukutuksen ääniä, vähän niin kuin kattotöissä, sanoi Quesada uutistoimisto AP:lle laukauksen äänistä.

Quezadan 19- ja 16-vuotiaat lapset heittäytyivät ensin maahan ja juoksivat sitten ulos kaupasta hätäpoistumistien kautta. Kumpikaan ei loukkaantunut.

Yhdysvaltalaismedia KTSM-TV kertoo kahdesta miehestä, jotka auttoivat ammuskelun keskellä vanhemmistaan eksyneitä lapsia. Miehet keräsivät peloissaan olleita lapsia yhteen ja auttoivat turvalliseen paikkaan.

Isku sattui keskelle kiireistä lauantaipäivää, kun monet asiakkaista olivat ostamassa vaatteita ja tavaroita koulun alkamista varten. Ostoskeskuksen alueella kerrotaan olleen yli 3 000 ihmistä.

Asiakkaat piiloutuivat konttiin

Ruumiita on löytynyt sekä tavaratalon sisä- että ulkopuolelta. Erään silminnäkijän mukaan hänestä kuulosti siltä, että ampuminen olisi alkanut rakennuksen ulkopuolelta.

Shoppailijat juoksivat henkensä edestä. Yksi heistä oli Kianna Long, joka oli kaupassa miehensä Kendall Longin kanssa.

– Ihmiset panikoivat ja juoksivat. He juoksivat alhaalla lähellä lattiaa, sanoo Kianna Long.

Pari juoksi varastohuoneen läpi ja meni piiloon lastausalueella olevaan konttiin, jonne hakeutui muitakin ihmisiä turvaan.

El Pason tapaus oli viides joukkoampuminen Yhdysvalloissa tänä vuonna.

Lue lisää:

20 kuollut joukkoampumisessa Texasin El Pasossa Yhdysvalloissa – netissä julkaistussa manifestissa kohteeksi ilmoitettiin latinoyhteisö

Lähteet: AP, Reuters