Hyppää sisältöön

Pormestari: Ohion ampujan sisko hyökkäyksessä kuolleiden joukossa – yöllisessä ampumavälikohtauksessa kuoli kymmenen ja haavoittui ainakin 27

Yksi kuolleista on ampuja.

Joukkoampuminen tapahtui kello yhden maissa yöllä paikallista aikaa Daytonin keskustan läheisyydessä. Kuva: Tom Russo / EPA

Yhdysvalloissa Daytonin kaupungissa Ohiossa tapahtui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ampumavälikohtaus, jossa kuoli kymmenen ihmistä ja haavoittui ainakin 27. Yksi kuolleista on ampuja.

Joukkoampuminen tapahtui kello yhden maissa yöllä paikallista aikaa Daytonin keskustan läheisyydessä. Alueella sijaitsee muun muassa paljon ravintoloita ja baareja.

Daytonin pormestari Nan Whaley kertoi tiedotustilaisuudessa sunnuntaiaamuna, että asemies oli pukeutunut luotiliiveihin ja hänellä oli kivääri sekä ylimääräisiä lippaita.

Poliisin mukaan joukkoampumisesta epäilty on 24-vuotias valkoihoinen mies.

Viranomaisten mukaan Daytonin ampujan 22-vuotias sisko on yksi hyökkäyksessä kuolleista.

Videokuvakaappaus Derek Myersin Twitteristä jossa näkyy poliiseja ampumavälikohtauspaikalla. Kuva: Derek Myers / AFP

Poliisi surmasi hyökkääjän nopeasti

Whaleyn mukaan poliisipartio ampui hyökkääjän kuoliaaksi minuutin sisällä hyökkäyksen alkamisesta. Pormestari arvioi, että jopa satoja ihmisiä olisi voinut kuolla, jos poliisi ei olisi toiminut nopeasti.

Daytonin poliisi kertoi aiemmin twitterissä, että sen partioita oli läheisyydessä, kun tilanne alkoi.

Pormestari Whaleyn mukaan joukkoampumisessa loukkaantui 27 ihmistä. Useat heistä ovat vakavasti tai kriittisesti haavoittuneita. Sairaalalähteiden mukaan 15 hoitoa saanutta ihmistä on päässyt jo pois sairaalasta.

Paikallisen lehden Dayton Daily Newsin mukaan (siirryt toiseen palveluun) ampuminen olisi tapahtunut baarin edustalla. Silminnäkijöiden mukaan sitä ennen ampujalta oli evätty sisäänpääsy.

Daytonin joukkomurha oli vuorokauden aikana jo toinen Yhdysvalloissa. Illalla Suomen aikaa Texasin El Pasossa joukkoampumisessa kuoli 20 ihmistä.