Kemin Satama Open Air -musiikkifestivaaleilla muutama rähinätapaus – sakkoja järjestyksenvalvojien vastustamisesta

Kemissä viikonloppuna järjestetyssä Satama Open Air -musiikkifestivaaleissa järjestyshäiriöistä rapsahti useita sakkoja.

järjestyksenvalvojat
Ellinoora esiintyi perjantaina Satama Open Air -festivaaleilla.
Satama Open Air -festivaaleille myytiin 6000 lippua sekä perjantaille että lauantaille.Minna Aula / Yle

Kemissä järjestetyillä Satama Open Air -festivaaleilla oli lauantaina puolenkymmentä järjestyshäiriötä, joihin poliisin piti puuttua.

Häiriötä aiheuttaneet tekijät olivat vastustaneet järjestyksenvalvojia ja osa oli käynyt jopa käsiksi heihin.

Poliisi otti paikan päältä kiinni miehen ja naisen, jotka olivat pahoinpidelleet järjestyksenvalvojaa. Lisäksi kaksi miestä ja yksi nainen saivat sakon järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Poliisi huomauttaa, että sakossa on yllättävän paljon maksettavaa. Järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta tulee yleensä 16 päiväsakkoa. Esimerkiksi päiväsakon vähimmäismäärällä eli kuudella eurolla laskettuna maksettavaa kertyy 96 euroa. Summaan lisätään vielä 40 euron suuruinen rikosuhrimaksu eli maksettavaa kertyy yhteensä 136 euroa.

Lisäksi Kemissä Keskuspuistokadulla mies pahoinpiteli järjestyksenvalvojaa ravintolan edessä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Viikonlopun aikana tapahtui myös kaksi muuta pahoinpitelyä Kemissä ja Torniossa.

Rattijuoppoja ja häkkivarastovarkauksia

Kemissä ja Torniossa jäi lauantaina ja sunnuntaina kiinni kolme rattijuoppoa, heistä kaksi oli huumeiden vaikutuksen alaisena.

Torniossa Leinikinkadulla murtauduttiin lauantaina useaan häkkivarastoon ja vietiin runsaasti irtainta omaisuutta. Poliisi otti tekijän kiinni hänen omasta asunnostaan ja takavarikoi huomattavan määrän anastettua omaisuutta.

Kellarimurron tehnyt henkilö oli yrittänyt myös ottaa Leinikinkadulta luvatta käyttöön Toyota Carina -merkkisen henkilöauton. Hän oli vienyt autosta myös irtainta omaisuutta.

Poliisi tutkii asiaa rikosnimikkeillä varkaus ja moottorikulkuneuvon käyttövarkauden yritys.

5.8.2019 kello 14:49 jutun otsikkoa ja alaotsikkoa tarkennettu.

Lue myös:

Festareilta halutaan musiikin lisäksi myös "sirkusta ja tivolia" – Apulannan Sipe Santapukki hehkuttaa: "Suomessa on parhaat konserttituotannot"