Hyppää sisältöön

Liikkuva nuorisotyöauto Walkers palaa Kuopioon tänään

Ideana on tuoda nuorisotyö lähelle syrjäseutujen nuoria.

Maaninkalainen nuoriso-ohjaaja Kimmo Pölkki Walkers-auton edessä. Kuva: Matti Myller / Yle

Liikkuva nuorten kohtaamispaikka, Walkers-auto eli Wauto huristelee jälleen ympäri Kuopiota ja sen maaseutualueita tästä päivästä eli maanantaista lähtien. Wauto liikkuu joulukuuhun saakka vuoroviikoin kaupungin pohjois- ja eteläpuolella. Etelässä se käy Saaristokaupungissa ja Karttulassa, pohjoisessa Nilsiässä, Juankoskella ja Riistavedellä.

Ideana on tuoda nuorisotyö lähelle niitä, joilla ei ole mahdollisuutta vierailla tavallisissa nuorisotaloissa pitkien etäisyyksien tai huonojen kulkuyhteyksien takia. Tarjolla on ilmaista kahvia, korttipelejä, juttuseuraa sekä tarvittaessa kohdennettua tukea ja ohjausta.

Kumipyörillä kulkevan nuorisotalon liikkeistä ilmoitetaan aina sosiaalisessa mediassa, helpoiten sitä voi seurata Instagramissa. Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry. Kuopiossa niiden toimintaa pyörittää kaupungin nuorisotoimi yhdessä muiden tahojen kanssa.

Wauto on ollut Kuopiossa aiemmin syksystä 2017 kevääseen 2018. Tänä vuonna Walkers-auto liikkuu Kuopiossa 11 kuukautta. Auto oli kesälomilla heinäkuussa.

Lue myös: Walkers-auto palaa Kuopion maaseudulle todennäköisesti ensi vuonnakin – nuorilta hyvää palautetta