Hyppää sisältöön

Tuhansien eurojen sakot uhkaavat kyläkauppiasta – kaupasta löytyi taas vanhentunutta lihaa ja juustoa

Kauppias kiistää, että myynnissä olisi helposti pilaantuvia tuotteita.

Kouvolassa Kimolan kylässä sijaitseva kauppa E. Paavolainen. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kimolassa sijaitsevaa kyläkauppaa uhkaavat jälleen uudet uhkasakot Kouvolan kaupungilta. Tällä kertaa maksettavaa olisi tulossa 6 000 euroa.

Kaupalle määrättiin viime syksynä myyntikielto, joka koski helposti pilaantuvia elintarvikkeita kuten liha- ja maitotuotteita ja pakasteita. Lisäksi kauppias määrättiin poistamaan kaupan tiloista tuotteet, joiden viimeinen käyttöpäivä oli mennyt. Myynti kuitenkin jatkui ja kaupunki määräsi kauppiaan maksamaan tuhansien eurojen uhkasakot.

Viimeisimpien keväällä ja kesällä tehtyjen tarkastusten perusteella kauppias oli jatkanut helposti pilaantuvien tuotteiden myyntiä ja kaupan kylmiössä säilytettiin runsaasti viimeisen käyttöpäivän ylittäneitä elintarvikkeita, kuten lihaa ja juustoa. Kylmiössä oli myös tuotteita, joiden päiväykset eivät olleet ylittyneet.

Kauppias Mauri Paavolainen kiistää, että kaupassa olisi tällä hetkellä myynnissä helposti pilaantuvia tuotteita. Hän on mielestään joutunut kaupungin silmätikuksi. Kylmiössä säilytettävät vanhentuneet tuotteet ovat Paavolaisen mukaan häntä itseään varten.

– Koko ajan täällä eletään noiden päivämäärien kanssa. Tällaista tämä on, tämä Kouvolan touhu. Ei muissa paikoissa käydä näin tiuhaan tutkimassa, sanoo Paavolainen.

Kaupungin mukaan kauppias on suhtautunut asioiden korjaamiseen vastahakoisesti ja pitänyt viimeiseen käyttöpäivään liittyviä määräyksiä turhana nipottamisena.

Kouvolan kaupungin ympäristöjohtaja esittää keskiviikkona kokoontuvalle rakennus- ja ympäristölautakunnalle, että yritys määrätään maksamaan uhkasakkojen lisäeriä 6 000 euron edestä.

Sakkojen perintä ei kuitenkaan kuulu kaupungille, vaan valtiolle. Edelliset uhkasakot kauppias Paavolainen kertoo maksaneensa.